ghhf 發表於 2016-6-2 22:35

黑翼菜鳥 發表於 2016-6-2 21:11 static/image/common/back.gif

小弟特登揾HD600陪跑Wonder耳機,兩隻一齊用WA22推煉,同一個膽管組合輪流推兩隻耳機 {:6_146:}

HD600呢隻前幾代旗艦級耳機,可以去到咩程度? 匹敵HD800及其他小弟手上當代旗艦級耳機? 最終又可唔可以達到小弟要求既"一體臨場"效果?! {:6_128:}

Ccs56084342 發表於 2016-6-2 23:53

ghhf 發表於 2016-6-2 22:35 static/image/common/back.gif
小弟特登揾HD600陪跑Wonder耳機,兩隻一齊用WA22推煉,同一個膽管組合輪流推兩隻耳機

HD600 ...

師兄,點解唔直接入hd800?

ghhf 發表於 2016-6-3 00:00

Ccs56084342 發表於 2016-6-2 23:53 static/image/common/back.gif
師兄,點解唔直接入hd800?

呢個問題小弟唔答住, C兄一路睇落去就會知 {:6_136:}

Ccs56084342 發表於 2016-6-3 00:02

ghhf 發表於 2016-6-3 00:00 static/image/common/back.gif
呢個問題小弟唔答住, C兄弟追睇落去就知

噤神秘!有咩後著呢?

ghhf 發表於 2016-6-3 00:04

Ccs56084342 發表於 2016-6-3 00:02 static/image/common/back.gif
噤神秘!有咩後著呢?

力推之下,睇下HD600係咪真係識飛 {:6_146:}

Ccs56084342 發表於 2016-6-3 00:07

ghhf 發表於 2016-6-3 00:04 static/image/common/back.gif
力推之下,睇下HD600係咪真係識飛

但泊埋hd800度,真系完全無得睇喎!頂多同T1或LCD2比下啦

ghhf 發表於 2016-6-3 08:02

Ccs56084342 發表於 2016-6-3 00:07 static/image/common/back.gif
但泊埋hd800度,真系完全無得睇喎!頂多同T1或LCD2比下啦

論外表泊埋真係無得睇,要聽過先知,而且小弟有自已把尺 {:6_122:}

Ccs56084342 發表於 2016-6-3 10:07

ghhf 發表於 2016-6-3 08:02 static/image/common/back.gif
論外表泊埋真係無得睇,要聽過先知,而且小弟有自已把尺

等師兄報告啦

ghhf 發表於 2016-6-3 12:41

Ccs56084342 發表於 2016-6-3 10:07 static/image/common/back.gif
等師兄報告啦

小弟乘機又噴下口水先,HD600小弟之前完全未聽過,最近係論壇有C兄提起,引起小弟興趣。再係網上爬文,細察幾款前幾代經典耳機,HD600,HD650,DT880及DT990,據聞HD600係最有自然效果既耳機,歷久應該係有一定客觀性,最後決定入一隻HD600作為經典體驗。

如果單論個別技術特性,HD600比現代旗艦耳機,唔使聽應該都係有一段距離,不過小弟一直追求既係一種"均衡感動",仲要係完全主觀"感受所在"既效果,所以係有調配空間,有難度得來又好玩,只要HD600本身無咩重大偏執,HD600有客觀口碑,就更應該係值得期待。

Ccs56084342 發表於 2016-6-3 13:22

ghhf 發表於 2016-6-3 12:41 static/image/common/back.gif
小弟乘機又噴下口水先,HD600小弟之前完全未聽過,最近係論壇有C兄提起,引起小弟興趣。再係網上爬文,細 ...

Hb 600 同800相同風格,只系800更出色
頁: 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 [87] 88 89 90 91 92 93 94 95 96
查看完整版本: 我的組合: 終極品聽 經典試聽大計!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。