MDLP 發表於 2021-8-22 12:46

csbzkI 發表於 2021-8-22 00:42
搬救兵啊?
这个帖系讲低频喔,title没看啊?
我知道你系76所谓的大烧嘛

将上盘60-120搞好罢了?

滿口理論原來都睇唔出av amp係xover先出咁嘅滾降
話咗畀你知個REW喺另一部電腦重新裝
個asio driver裝極都冇聲出
唯有做法係L+R 派去av amp分80hz set small
畀你睇多次

samngan@G 發表於 2021-8-22 12:47

MDLP 發表於 2021-8-22 12:38
無錯
人地超低音同主喇叭銜接得平順一體化
見呢個國家代表從來一直無講過無圖表睇

80hz有無方向性,師兄通關後約個時間,去我到或你到,我幫你做實際播放同pure tone的雙盲測,證實下比大家睇好唔好,雙盲測結果,我一定會如實在76公開出報告

MDLP 發表於 2021-8-22 12:49

LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-22 12:39
大部份人都系對80hz左右開始,呢個同人體體形結構有關,如果大師真系能清晰分辯32hz既方向性,雙耳間既距 ...

你哋單單打打說話冇意思
都唔係一個人聽過亦都唔係一個人做到

MDLP 發表於 2021-8-22 12:52

samngan@G 發表於 2021-8-22 12:47
80hz有無方向性,師兄通關後約個時間,去我到或你到,我幫你做實際播放同pure tone的雙盲測,證實下比大 ...

我都好心急
其實搵個中立人士
上我度唔駛五分鐘都證實到

samngan@G 發表於 2021-8-22 12:53

我都好心急
其實搵個中立人士

唔駛急,最緊要快

LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-22 13:20

MDLP 發表於 2021-8-22 12:49
你哋單單打打說話冇意思
都唔係一個人聽過亦都唔係一個人做到

我分享實際學術野啵,咁人耳分方向性同相位有關,同雙耳距離有關都系事實,人類結構就系咁,我都系講客觀事實。或者大師又有咩可以震撼下科學界,物理界,音響業界,包括JBL, JBL母公司哈曼?實際少少吾系之乎者也既。

LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-22 13:25

網上搵既資訊,吾同生物既結構不同或體形不同所能聽到既頻寬都不同,用作參考,相信與否看個人

Yukisonny 發表於 2021-8-22 13:32

我都好心急
其實搵個中立人士

我可以做中立人士嗎??反正我都好耐冇家訪了!

MDLP 發表於 2021-8-22 14:36

samngan@G 發表於 2021-8-22 12:53
唔駛急,最緊要快

你不如搵下老秦袁生
話曬兩邊都識
有啲自告奮勇
雖然大家都係音樂演唱會愛好者
不過過往講嘢單單打打
話曬都喺屋企地方
點會放一個充滿敵意嘅人上嚟
試下left right 80Hz樓下有冇反應
都幾分鐘嘅事

samngan@G 發表於 2021-8-22 15:12

MDLP 發表於 2021-8-22 14:36
你不如搵下老秦袁生
話曬兩邊都識
有啲自告奮勇

袁生是誰?不認識,我唔認識無所謂,大家認識有公信力就得,
為了公平,煩請師兄出下前三喇叭的全頻曲線,因為如果本來擺位調試時midbass到bass本來就大細邊,阿婆都聽得出唔同,你懂的
頁: 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41
查看完整版本: 大陆玩家低频进化史

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。