MDLP 發表於 2021-8-22 00:41

csbzkI 發表於 2021-8-22 00:37
smallwings这样的烧友也贴图了,但别人耳仔要求比你高多了,才会把低频调的如此精细,你看看你自己的能量 ...

我都話我嗰度衰到貼地唔使討論
因為係跟你哋玩圖表所以先至咁衰聲

csbzkI 發表於 2021-8-22 00:42

MDLP 發表於 2021-8-22 00:29
唔好介意講
你哋依然停留喺口腔期
睇av講嚟講去淨係講低音

搬救兵啊?
这个帖系讲低频喔,title没看啊?
我知道你系76所谓的大烧嘛
不过你家低频,好似与你身份不符
重本点,买些声学模块,换好炮,将上盘60-120搞好罢了

MDLP 發表於 2021-8-22 00:43

csbzkI 發表於 2021-8-22 00:37
smallwings这样的烧友也贴图了,但别人耳仔要求比你高多了,才会把低频调的如此精细,你看看你自己的能量 ...

所以話你睇到未見過實物
同榕樹頭啲解籤佬冇乜分別

csbzkI 發表於 2021-8-22 00:46

MDLP 發表於 2021-8-22 00:43
所以話你睇到未見過實物
同榕樹頭啲解籤佬冇乜分別

测试图已经说明大部分问题
数据不信?你去看看jbl边个单元系不给你参数只被你听感嘎?

MDLP 發表於 2021-8-22 00:53

数据不信?你去看看jbl边个单元系不给你参数只被你听感嘎? ...

我個斜率係專登
不過你呢度突咗個包包
就好心唔好擺幅圖出嚟
不過我估你都可能係專登{:1_338:}

MDLP 發表於 2021-8-22 00:56

数据不信?你去看看jbl边个单元系不给你参数只被你听感嘎? ...

你呢句說話就真係講中你自己好無見識
你參考下香港jbl教父JBLai
早十年前去加州JBL總部
個總設計師亦解釋過
數據同聽感嘅分別
同你所講嘅啱啱相反
唔該你唔識就唔好拋書包

csbzkI 發表於 2021-8-22 08:16

MDLP 發表於 2021-8-22 00:53
我個斜率係專登
不過你呢度突咗個包包
就好心唔好擺幅圖出嚟

这个图系回复你如何通过调试,针对特定相位的增强或减弱,唔记得的话可以去翻翻
哩个系包来嘎,真犀利,给你看到了,这个就是图的好处了,你不用听都看到,就如那位师兄讲法:断症!厉害了!多谢你甘支持我的说法!

讲了这么久,MDLP终于学以致用了,真系感到欣慰!

csbzkI 發表於 2021-8-22 08:18

MDLP 發表於 2021-8-22 00:56
你呢句說話就真係講中你自己好無見識
你參考下香港jbl教父JBLai
早十年前去加州JBL總部

唔好讲一半,乜嘢相反?
你意思是香港某位高人讲给你听,JbL告诉他,参数是随便标的,你看下就算?

唔好甘啦,先将移动低频讲清楚,究竟系标准,定系你个人感觉啊

samngan@G 發表於 2021-8-22 11:27

csbzkI 發表於 2021-8-22 08:18
唔好讲一半,乜嘢相反?
你意思是香港某位高人讲给你听,JbL告诉他,参数是随便标的,你看下就算?

師兄,低頻除咗炮,喇叭都會出聲的,移動低頻,我理解係如果lfe調好後,做到與喇叭分頻點前後一個倍頻程相位銜接溶合平順,就可以做到所謂的移動低頻,係個terms令人難理解,致於係唔係真係會移動咁神奇,人耳對80hz前聲音方向性不敏感,開住個畫面睇,聲畫合一,你就會覺得聲音跟住個畫面移動,但係,搵條唔熟悉的片段,唔睇畫面,只聽聲,做盲測,還聽唔聽到移動低頻,我保持懷疑態度,致於低頻沒有方向性,係指聽覺,單元拍打空氣時的震幅,身體還是會感受到一定的方向性,但不是移動低頻

samngan@G 發表於 2021-8-22 11:30

而且,就算行大喇喇都好,測試時有谷,只是代表測試咪位有谷,唔代表隻喇叭無出聲的,所以,數據只是一個客觀條件,要實際聽的
頁: 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39
查看完整版本: 大陆玩家低频进化史

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。