samngan@G 發表於 2021-8-21 14:52

MDLP 發表於 2021-8-21 14:48
你哋好似唔係用耳仔
淨係用支咪同睇圖

解封後互相家訪,耳聽為實啦,唔出圖,打幾個字在科林,圖都無得睇,淨係得字,仲慘,係咪{:1_343:}

csbzkI 發表於 2021-8-21 18:36

keep 一下

csbzkI 發表於 2021-8-21 18:47

hjfb 發表於 2021-8-21 12:39
我幾時有話你係神棍?不要太敏感對號入座啦!我以上嘅問題,亦都係討論嘅問題,你從來冇答過我睇图就可以 ...

你系瞎的看不到定系看不懂?113楼
搞定低频一般是几步:声学装修-低音炮摆位-多炮互补-低频陷阱-eq
所有的努力只为最后最少的eq就可以获得理想的原始曲线
我估计上面这段你依然看不明{:1_338:}

Yukisonny 發表於 2021-8-21 19:29

samngan@G 發表於 2021-8-21 14:44
學多樣野旁身,好事黎,支持師兄,support support
客觀數據,主觀聽感,同樣重要,講左n咁多次啦,有時 ...

由頭追到現在,笑左!因為我都不是太明各位大師的招式,太深奧了。不過有一樣野我最認同,他日通關後,一齊互相家訪下!減少在科林上的針鋒相對!有圖好,冇圖好,器材差又好,器材天價都好,都只是一件玩具而已!小弟路過而已,有興趣可相約我家訪,做個好朋友!

hjfb 發表於 2021-8-21 20:06

csbzkI 發表於 2021-8-21 18:47
你系瞎的看不到定系看不懂?113楼
搞定低频一般是几步:声学装修-低音炮摆位-多炮互补-低频陷阱-eq
所有 ...

阿達人,以你嘅品德、言行,將來通关,相信都冇乜人歡迎你家訪,你都係適合喺內地做大神吧!{:1_347:}

csbzkI 發表於 2021-8-21 20:14

Yukisonny 發表於 2021-8-21 19:29
由頭追到現在,笑左!因為我都不是太明各位大師的招式,太深奧了。不過有一樣野我最認同,他日通關後,一 ...

本帖里面smallwings/fishbone/sam/MDLP都可以去听听,听完觉得边个好点,再回头看看他们贴的图对比好就明了

csbzkI 發表於 2021-8-21 20:16

hjfb 發表於 2021-8-21 20:06
阿達人,以你嘅品德、言行,將來通关,相信都冇乜人歡迎你家訪,你都係適合喺內地做大神吧! ...

你唔好跳来跳去了,我都要叫你大神了,移动低频究竟是乜Q,你可不可以讲讲清楚啊,你讲你又讲,你知唔知到,当你讲出d甘既词有几搞笑啊,跳大神{:1_338:}

hjfb 發表於 2021-8-21 20:22

讲句唔好听,你家请都唔去,不懂欣赏移动的低频,你收皮啦。

對、對、對,內地大神講嘢就係指標!{:1_347:}

hjfb 發表於 2021-8-21 20:25

你唔好跳来跳去了,我都要叫你大神了,移动低频究竟是乜Q,你可不可以讲讲清楚啊,你讲你又讲,你知唔知 ...

嘩,叫完人收皮又改,咁我收唔收皮呀!?{:1_336:}

csbzkI 發表於 2021-8-21 20:25

hjfb 發表於 2021-8-21 20:22
對、對、對,內地大神講嘢就係指標!

唔好屈得就屈,我从来没讲过,你哩挺人,真系好搞唔明,乜都唔懂,系甘跳,系甘跳;你跳就算了,仲要生安百造,简直恬不知耻
不过也需要你这样的人衬托一下,这样会让帖子增色不少,系唔系啊,移动低频{:1_338:}
頁: 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 34 35 36 37
查看完整版本: 大陆玩家低频进化史

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。