MDLP 發表於 2021-8-28 21:44

csbzkI 發表於 2021-8-28 21:38
嗯,大师,我看过你的图了,的确很好👍

我啲圖就毫無參考價值
又唔係用儀器做到咁嘅效果
我係想睇下有冇step-by-step教學
可惜連J圖都唔齊

LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-28 23:18

qq1122yq 發表於 2021-8-27 14:20
講嗰位師兄誇張咗啦,可能係幾年前講,佢記錯咗啫……
事原係我曾經家訪,幫一位燒友調完低頻後,嗰位燒 ...

謝Q姐回覆,條條大路通羅馬,海洋今次真系去左大西洋{:1_338:}

LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-28 23:21

pac 發表於 2021-8-27 17:49
小弟路過都想講幾句嘢
我無玩雙拾因我一隻DD15+都覺得夠曬,再講雙拾都唔係咁容易調得好。
我覺 ...

DD15+聲威力猛,用家接受就可以,音響無分高下。
而且好多用家受環境限制加吾到十咪玩下電處地盒呢d好正常,又慳位{:1_326:}

LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-28 23:26

MDLP 發表於 2021-8-27 21:01
下個禮拜睇下邊日得閒
上你度又試玩下REW+PEQ
將隻sub仔條曲線拉直佢

大師,請問各大廠喇叭出廠設計系咪都系咁多峰谷,我上網睇過某d 大牌子喇叭有頻響曲線,雖然吾系話一條直線,但可以用平直黎形容,定還是大師認為中峰大谷為之正常,大廠是錯的?
以我愚見你連eq作用系咩都未知,連你推崇至極既mcacc都系嘗試用eq拉到相對平直,定你推崇既mcacc用緊既野系錯?

LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-28 23:32

MDLP 發表於 2021-8-28 17:51
送返畀你地兩位《凹凸無常》

大師,香港家居邊個吾系凹凸無常,何必咁想取笑全港燒友呢。

遇到問題吾緊要,要識解決先好。我吾同大師會開夜車回貼咁神心,有時間我會多睇吾同野學多d, 不限於音響。

我自己d器材非常cheap雞,有d音效我都收貨了,吾似大師可以追求咁多{:1_326:}

LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-28 23:35

MDLP 發表於 2021-8-28 21:36
反而我覺得Q姐唔用儀器都咁多人認同
反而令到你哋心靈更弱小

大師,攻擊人心靈弱小就吾系太好品吧。
我都冇理由無啦啦笑你__ __細,系咪?

LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-28 23:36

MDLP 發表於 2021-8-28 21:44
我啲圖就毫無參考價值
又唔係用儀器做到咁嘅效果
我係想睇下有冇step-by-step教學

大師,你既圖靚呀,仲洗咩要人step by step教,調返轉我地要向你step by step請教。求大師出step by step教學{:1_332:}

MDLP 發表於 2021-8-29 00:31

LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-28 23:32
大師,香港家居邊個吾系凹凸無常,何必咁想取笑全港燒友呢。

遇到問題吾緊要,要識解決先好。我吾同大師 ...

唔好講咁多嘢住
跟番你自己規矩先

MDLP 發表於 2021-8-29 00:33

LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-28 23:35
大師,攻擊人心靈弱小就吾系太好品吧。
我都冇理由無啦啦笑你__ __細,系咪? ...

你講得啱呀
唔該你睇返上一個用簡體是寫嘅post

LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-29 08:32

MDLP 發表於 2021-8-29 00:31
唔好講咁多嘢住
跟番你自己規矩先

大師,我何德何能訂規矩呢?
定系全部龍門都系任你搬,全部都系你d人?
求大師step by step教學教下我地呢d cheap雞器材加埋環境鬥士點玩,謝謝。
頁: 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 50 51 52 53
查看完整版本: 大陆玩家低频进化史

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。