AHFUTIGER 發表於 2014-12-12 14:25

新手得益~~~{:6_127:}

yuppi 發表於 2014-12-12 14:28

chhanthony 發表於 2014-12-12 14:18 static/image/common/back.gif
謝謝Yuppi兄指正

更正一下。

小弟純粹八掛{:6_122:}

chhanthony 發表於 2014-12-12 14:36

AHFUTIGER 發表於 2014-12-12 14:25 static/image/common/back.gif
新手得益~~~

如果依Manual所講,
Ahfutiger兄只要將喺speaker setting上揀Front High就可以。
要多謝Yuppi兄更正小弟。

edison133 發表於 2014-12-12 14:38

wantai288 發表於 2014-12-12 13:09 static/image/common/back.gif
CHING 我覺得你冇理解錯,

但去到D高級機,你自己選擇喇叭做咩,佢一定代表係咩,唔會FH當TOP FRONT,甘部機 ...

其實按文中分享PAC ching係試過正常R100加 Top front speaker layout的,
只是再試一下用FH玩法, 又發覺效果比較好才分享一下心得。
事件上沒有對與錯, 只有好及更好!

傻b仔 發表於 2014-12-12 14:54

chhanthony 發表於 2014-12-12 10:42 static/image/common/back.gif
我本身職業同影音無關,亦唔係靠幫人set機養家,
呢一年家訪過同網友,帶埋架生一同研究落埋手玩,

就算你收錢幫人SET 機...如果係明買明賣我又覺得冇得問題WO...........人地信得過你先搵你幫忙.....好過某D 女人......名義上幫人買機.....實際上中間收水.......仲話當你係朋友.........件事爆左煲.....就張D 朋友變成昆蟲.....{:1_250:}

傻b仔 發表於 2014-12-12 14:56

chhanthony 發表於 2014-12-12 14:36 static/image/common/back.gif
如果依Manual所講,
Ahfutiger兄只要將喺speaker setting上揀Front High就可以。
要多謝Yuppi兄更正小弟 ...

如果咁講....ONKOY 係可以張FH 變ATMOS??咁D 聲佢又點計算呢??ATMOS 係天花向下射....FH 係向皇帝位射.....概念完全係兩樣野WO.....

咁即係YAMAHA 都可以......因為佢一樣可以比你SET 天花定係FH......

qq1122yq 發表於 2014-12-12 15:21

傻b仔 發表於 2014-12-12 14:54 static/image/common/back.gif
就算你收錢幫人SET 機...如果係明買明賣我又覺得冇得問題WO...........人地信得過你先搵你幫忙.....好過 ...

你要搶住認蜫蟲咪開post俾人評吓理囉,乜野叫爆左煲?幫你做完野仲屈我袋咗你2千?{:6_128:}

知你吾講吾舒服啦,有野講開另一post講,吾好再喺度節外生枝...{:6_177:}

傻b仔 發表於 2014-12-12 15:32

qq1122yq 發表於 2014-12-12 15:21 static/image/common/back.gif
你要搶住認蜫蟲咪開post俾人評吓理囉,乜野叫爆左煲?幫你做完野仲屈我袋咗你2千?

知你吾講 ...

C姐....你唔好玩啦........我一直唔搞你...你係到搞我.......件事放上枱面我冇所謂......睇下到時邊個奶得甘D.....我又唔係好在乎哥兩千...留番比人做手術養身啦.....

我有咩所謂......不過C姐你唔同WO.....搞衰左你個名...以後冇得幫人SET 機收錢....咁就唔係咁好啦........要唔要幫你搵多幾個朋友講下咁??

傻b仔 發表於 2014-12-12 15:36

edison133 發表於 2014-12-12 14:38 static/image/common/back.gif
其實按文中分享PAC ching係試過正常R100加 Top front speaker layout的,
只是再試一下用FH玩法, 又發覺效 ...

唔知係唔係我問問題唔清晰呢???我發覺好似冇人答過咁既??

baki1105 發表於 2014-12-12 15:38

其實邊個係搵食一睇就知喇{:1_343:} 人地問下,冇錯怕乜回應~
唔明咪講到佢明LOR~ 明明係錯又要講到係岩咁先大問題呀~
一大堆Y理出哂來護航, 搭棚真係明顯到盲都睇到~
一唔岩D fans 打手仲緊張過樓主,係道單單打打出言不順~
見出聲個一,二位師兄本來都好客氣~ 形勢不利又要標籤人地~
見到佢地就來比人批鬥咁款,真係要出句聲平衡下二面~
頁: 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26
查看完整版本: Atmos純用家擺位分享

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。