chhanthony 發表於 2014-12-10 16:37

小瑟 發表於 2014-12-10 16:25 static/image/common/back.gif
其實Forum既潛規則,唔係話不投機半句多嗎?唔岩傾既無視係最好方法來喎,呢個一定Work的。
(Post ...

小瑟兄

小弟認為在一個分享嘅目的係交流或傳授,
如果有人喺佢嘅認知範圍內見到個分享帖有疑問,而提出嚟,
因為好多新人會視呢啲分享為學習對像,
好等分享者解答,
但如果將持疑問者看成針對分享者,
或變成話不投機半句多就完,
就有違分享定義。
只要討論時良性,不作離題討論,或人身攻擊
小弟認為無乜問題。

傻b仔 發表於 2014-12-10 16:47

小瑟 發表於 2014-12-10 16:25 static/image/common/back.gif
其實Forum既潛規則,唔係話不投機半句多嗎?唔岩傾既無視係最好方法來喎,呢個一定Work的。
(Post ...

我覺得冇問題WO.........唔通見到可能有錯既野.....都唔搞清楚佢有得佢係到誤導人??

只不過係某D 護衛係到單單打打......唔去正面睇個問題所在......只係一味識護主......最睇唔過眼呢D 人JE....

傻b仔 發表於 2014-12-10 16:49

小瑟 發表於 2014-12-10 16:16 static/image/common/back.gif
其實Atmos係有講FH可以點玩架喎。
(Post76 Android 手機版送出)

佢係講點玩FH....唔係張FH 當ATMOS 咁用.....{:6_136:}

chhanthony 發表於 2014-12-10 16:49

小心用詞.....過激

小瑟 發表於 2014-12-10 16:51

edison133 發表於 2014-12-10 14:43 static/image/common/back.gif
但在安橋5530的設定上, 又真係可以FH 當 Top front set!
最後5530個 display 又真係只show Admos wor。
...

我上次去Dolby Atmos發布時都有傾過,其實依家先係Atmos第一波,跟本Atmos天花果10隻喇叭就係用盡整個空間果5段位置, 不過玩AV既野,邊會一次過出哂丫,下年就8隻天花,又Air黃3D, 有排玩。

傻b仔 發表於 2014-12-10 16:53

我係呢度回覆左咁多POST......但係正面回應問題既一個都冇..........

我只係怕呢個POST 會變成新手學擺位既POST.......學晒哥D 雙向做FH.....FH 做ATMOS.....梳化貼"長" 都要強行玩7.1.....後中置同後ATMOS 一齊出聲都話可以唔怕撞聲等等.........

傻b仔 發表於 2014-12-10 16:54

chhanthony 發表於 2014-12-10 16:49 static/image/common/back.gif
小心用詞.....過激

THX......已經修改左......

itoy2008 發表於 2014-12-10 16:56

小瑟 發表於 2014-12-10 16:51 static/image/common/back.gif
我上次去Dolby Atmos發布時都有傾過,其實依家先係Atmos第一波,跟本Atmos天花果10隻喇叭就係用盡整個空 ...

嘩,去到咁激,真係Hometheater.{:6_178:}

小瑟 發表於 2014-12-10 16:56

chhanthony 發表於 2014-12-10 16:37 static/image/common/back.gif
小瑟兄

小弟認為在一個分享嘅目的係交流或傳授,

岩,不過有冇針對好睇當事人既感覺呢,的確雙向玩Atmos天花係好多人都諗唔掂既野,不過Pac兄呢個真係純個人感覺之分享,大家不停質疑佢既玩法始終唔另當事人唔係咁舒服,其實依家個情況就有如當年有人話中置一定要用二隻喇叭做先有立體感一樣,岩就一定唔岩,不過當事人玩得開心,又覺得好聲既,大家都無謂不停以指控方式來作出討論呢。

小瑟 發表於 2014-12-10 17:02

Pac兄,不如你係主題上,註明Atmos純用家擺位分享,會唔會好D??
頁: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22
查看完整版本: Atmos純用家擺位分享

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。