JKC710 發表於 2014-12-9 21:31

如果我玩atmos, front celling可能都係用返以前裝落對front height算數喇.
反而top celling就可能跟足佢位~

sharkpigyu 發表於 2014-12-9 21:44

好正的報告!!幫到我地啲新手好多忙!!雖然我搞唔到天花喇叭 但我今日訂左r50 星期五送貨 好想知道我隻旦仔同r50分別係邊!!期待中!!{:6_157:} 希望有天花喇叭6成效力!!{:6_128:}
(Post76 Android 手機版送出)

pac 發表於 2014-12-9 21:50

sharkpigyu 發表於 2014-12-9 21:44 static/image/common/back.gif
好正的報告!!幫到我地啲新手好多忙!!雖然我搞唔到天花喇叭 但我今日訂左r50 星期五送貨 好想知道我隻旦仔同 ...

同蛋分別會

pac 發表於 2014-12-9 22:08

小弟有些說話在此要說一篇:
説真的小弟絕非甚麼大師,多年來對影音確實有一份執著,當中幫過很多人,相反也可能得罪很多人。
正所謂「曹操都有知心友,關公也有對頭人」
一向的標準是耳聽作實(當然要先提升自己的聽力)。
理論根基必須打好,但也不可墨守成規,定難寸進。
再講必須善意討論,針對言論要不得。
合聽與否?適隨專便啦!

chhanthony 發表於 2014-12-9 22:14

pac 發表於 2014-12-9 22:08 static/image/common/back.gif
小弟有些說話在此要說一篇:
説真的小弟絕非甚麼大師,多年來對影音確實有一份執著,當中幫過很多人,相反 ...

我認為在網上分享有用嘅料資可以幫到新手當然好,
但都希望網友門抱住Trust but verify嘅心態。

阿正 發表於 2014-12-9 22:50

chhanthony 發表於 2014-12-9 22:14 static/image/common/back.gif
我認為在網上分享有用嘅料資可以幫到新手當然好,
但都希望網友門抱住Trust but verify嘅心態。
...

師兄可否開放atom 室比我地研究下, thanks

chhanthony 發表於 2014-12-9 23:36

阿正 發表於 2014-12-9 22:50 static/image/common/back.gif
師兄可否開放atom 室比我地研究下, thanks

我無Atmos系統,
亦無意對外開放。

阿正 發表於 2014-12-9 23:40

chhanthony 發表於 2014-12-9 23:36 static/image/common/back.gif
我無Atmos系統,
亦無意對外開放。

明白, 師兄將來如有atom 系統可否講下點setup 最好, 當然最有說服力都係家訪, anyway, 明白晒, 謝謝師兄的理論分享{:1_339:}

chhanthony 發表於 2014-12-9 23:47

阿正 發表於 2014-12-9 23:40 static/image/common/back.gif
明白, 師兄將來如有atom 系統可否講下點setup 最好, 當然最有說服力都係家訪, anyway, 明白晒, 謝謝師兄 ...

呢度有整正兄要嘅資料

http://www.dolby.com/us/en/technologies/dolby-atmos/dolby-atmos-home-theater-installation-guidelines.pdf

itoy2008 發表於 2014-12-9 23:56

Post76有大王及其他版主搞活動{:6_139:} ,版聚{:6_211:},又有PAC師兄勇於嘗試又願意分享,真係幾忙都想偷得浮生上76.{:6_166:}

感恩{:6_149:} :人大左,學識多左,但心胸更要闊,腦筋更要靈活才可有Lucy 2%吧{:6_237:} .好過有d網站,網(蟹)民得個講字,一堆理論{:6_188:} 或又唔實踐(錢{:6_190:} ).Anyhow, 你睇你既TVB,我地有我地既TBV{:6_176:} !大個仔啦,唔好小學雞{:6_204:} 啦.
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: Atmos純用家擺位分享

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。