設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ipodtouch

[HDMI線] 76紅極一時富士極光解剖圖+ 富士極光(鍍銀HDMI 1.4)無鍍銀成...

關閉 [複製鏈接]

高級玩家

難唔難接受呢個就係你個人對其他人尊重程度既表現來

以上呢句,越睇越有問題,
簡簡單單一件做假事件,
根本同尊重人無關,我只係寫出自己感受,
唔通做假都要去尊重?

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Bomb_Dance 發表於 2013-1-2 16:06
個人看法是這樣的……

HDMI這標準是要收費的,基本上任何HDMI產品廠家理應要給錢HDMI組織。

上次聽JAMES講, 其實HDMI係無1.4認証, 1.4只係某程度上亂UP既嘢....
不過HDMI認証的確係有保証既~~!! {:9_423:}

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

siubil 發表於 2013-1-2 15:58
版管兄,在你這個post 之前我大致同意你既解釋同觀點,但當你剛剛也了解事件已經相信可定性為行騙時,反 ...

呢位師兄, 我諗你攪錯了, 我係唔需要解釋任何野的, 我只係將一D無根據亂作同無知既事情去澄清一番, 呢點我諗你要了解清楚先!!

你試諗下, 買線既原因人人唔同, 有人覺得平就會買, 有人覺得鍍銀先買, 而因為平就買果個唔介意佢入面有冇銀成本而說出自己感受, 之後比人話 "好囉命" 呢個在我立場唔係咁適當呢. 我只係呢個意思. 我絕對唔會話因為買銀果而覺得比人呃果個傻, 因為人人都有自己既自由去決定自己想要既野. 而當其他人唔同自己睇法一樣時, 唔需要用一D難聽既言論來另人不安, 呢個就係76成日講既尊重他人呢~~~~就係咁簡單呢~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2013-1-2 16:13
上次聽JAMES講, 其實HDMI係無1.4認証, 1.4只係某程度上亂UP既嘢....
不過HDMI認証的確係有保証既~~!! {:9 ...

不好意思,我說錯了……

我想說的是有部分HDMI Adopter會用同型號較短的HDMI線拿High Speed HDMI® Cable with Ethernet認證,然後順理成章的說同型號更長的HDMI線一樣是High Speed HDMI® Cable with Ethernet,這便會出問題了。

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
ykluk + 10 絕對認同

查看全部評分

「こちらが話す内容を理解してもらえないのは話し手にとって面白くないが、最初から知っている相手に既存の情報を伝えても意味がない。」(不管說甚麼,對方都無法理解的話無異是對牛彈琴;但是跟早就知道的人大談既有的資訊更沒有意思。)――佐々木《涼宮ハルヒの分裂》

乞丐甲隨筆

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

沙煞比 發表於 2013-1-2 16:05
6兄......差d 比你呢句笑死左

係TAOBAO買得野多, 就自然會明白國內既所以 "包有貨, 包正貨" 呢二個道理, 雖然明知佢地唔岩, 不過又冇理由真係買完先再去投訴咁煩, 所以貴野都係係香港買現貨同行貨最好~~~~

反而外國網購HDMI線就絕冇呢D問題勒~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

Bomb_Dance 發表於 2013-1-2 16:06
個人看法是這樣的……

HDMI這標準是要收費的,基本上任何HDMI產品廠家理應要給錢HDMI組織。

師兄你好似都好熟HDMI既野喎, 上次我地同JAMES傾計果次你有在場嗎????

Post76玩樂網.

5萬

總版管

7面鳥 發表於 2013-1-2 16:08
難唔難接受呢個就係你個人對其他人尊重程度既表現來, 去到攞命咁嚴重就真係.............................. ...

如果呢單野發生係香港, 我覺得一定唔可以就咁就算, 不過問題係呢單野係大陸, 仲要係TAOBAO..............我都買過唔小TAOBAO野, 老實講, 睇相同來到永遠唔一樣的, 真係唔好本住有好野咁買TAOBAO野會開心好多呢. 我亦都試過投訴, 攪退款, 比劣評, 係TAOBAO既世界, 最盡都真係只係可以咁呢, 呢個就係現實, 如果唔係大家都唔會話當玩玩下既心態上TAOBAO買野就算啦咁講.

如果有去過TAOBAO買開野既, 就會知道小瑟所講既究竟係咩野呢~~~~

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ilavbnm + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

Post76玩樂網.

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

7面鳥 發表於 2013-1-2 16:08
難唔難接受呢個就係你個人對其他人尊重程度既表現來, 去到攞命咁嚴重就真係.............................. ...

其實小弟唔想亦無興趣討論政治嘢, 不過師兄你咁講又未免太1同0喇~~!!

如果以富士黃金版為例(小弟無用極光所以無推介過), 以呢個C/P去睇, 真心係值得推介, 但係唔會係為咗佢裡面"講"到有咩銀咩金去相信, 係以小弟"耳聽眼睇"為根據.

當然有CHING可能覺得分別唔大, 不過小弟只係以自己用法分享, 我係用103去50ST30 plasma既~~!!

而佢講裡面係有咩成份的確係老吹咗, 但係又有效果喎, 咁咪用大約價錢既線去作比較囉, 就係咁簡單啫~~!!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
andylau.com + 10 絕對認同

查看全部評分

5萬

總版管

7面鳥 發表於 2013-1-2 16:13
難唔難接受呢個就係你個人對其他人尊重程度既表現來

7兄, 我只係想講, 有版友冇問題呢個係版友既自由, 雖然假野係唔岩, 不過可能人地買呢條線根本冇睇過SPEC, 老友話好就信架啦, 咁係唔係鍍銀對當事人婪本冇所謂.

如果呢句野另你誤會, 小瑟同你SAY個SORRY~~

Post76玩樂網.

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2013-1-2 16:23
師兄你好似都好熟HDMI既野喎, 上次我地同JAMES傾計果次你有在場嗎????

那時我還未找到這邊,看到之前你們搞那課程就覺得沒有參加很可惜了。

基本上這些都是在Blue Jeans Cable那邊學回來的
「こちらが話す内容を理解してもらえないのは話し手にとって面白くないが、最初から知っている相手に既存の情報を伝えても意味がない。」(不管說甚麼,對方都無法理解的話無異是對牛彈琴;但是跟早就知道的人大談既有的資訊更沒有意思。)――佐々木《涼宮ハルヒの分裂》

乞丐甲隨筆