設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ipodtouch

[HDMI線] 76紅極一時富士極光解剖圖+ 富士極光(鍍銀HDMI 1.4)無鍍銀成...

關閉 [複製鏈接]

鉑金玩家

yuppi 發表於 2013-1-2 12:23
純粹睇理據,目前並冇任何資料顯示樓主果條係假線,建議摟主改標題可能有少少主觀咗  ...

下,

樓主唔係剪左條線証實冇鍍銀成份咩.....咁仲唔係証據???  
願聞其詳(真心的, 並非挑釁)......

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

andylau.com 發表於 2013-1-2 12:31
下,  

樓主唔係剪左條線証實冇鍍銀成份咩.....咁仲唔係証據???  

始終冇真線比較,有誰可以 100% 肯定佢係假線。
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果有勇士CHING剪開官網買果條睇下就清楚好多

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
toysonline + 5

查看全部評分

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

siubil 發表於 2013-1-2 11:58
ching 你唔好誤會,我好歡迎你對我有意見既話 reply 我,只係開頭無專登睇你講乜而你認為我道德價值扭曲 ...

既然C兄話唔介意...我又講多D啦
如果C兄有睇過我同菲記o既恩怨POST
我由一部用左7-8個月o既9500...換左一部9600測試機...再換左一部全新9600
應該明白當日我無放棄過我自己o既權益
同時...亦正如C兄所言...我地仍然有可以依據正常/法治程序解決問題o既方法
點解一定要嘈左先?

當然價值觀係因人而異...我的確唔介意舊零水買到條線係真定假
因為我只在乎條線o既表現...唔係因為我錢多而唔介意
而係因為舊零水對於器材/線材o黎講真係一個非常少o既數目
如果我覺得唔o岩玩...真係會扔埋一二邊算數
但係C兄又話...覺得舊零水無所謂o既人=價值觀扭曲
我又應該如何解讀C兄喱句說話呢?
要我因為舊零水條線而不斷同人周旋/唔開心...我真心覺得係搵自己笨
喱種心態又是否=價值觀扭曲?

或者我用一個極端少少+無可能出現o既例子o黎講...應該大家易明d
依家大家話樓價貴...動輒四五百萬仲要係縮水樓
但係...如果依家有人話四五萬賣層建築面積1000尺
但嚴重縮水到實用面積得400尺o既樓比你...你又介唔介意呢?
好多野唔係銀碼大少問題...而係相對o既問題
我唔介意舊零水買條線...唔=我唔介意用舊零水買個菠蘿包
我咁講應該好明白啦

而我所講o既價值觀扭曲...係一定要嘈左先喱種心態
我當然明白...唔係事事講道理都可以解決到
但係...咁亦唔代表我地事事要嘈

P.S
我唔係要大家認同我o既諗法&價值觀...我只希望大家明白就夠啦...

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
plnl88 + 10 絕對認同

查看全部評分

i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

NEO1970 發表於 2013-1-2 12:14
對不起 我多疑

C兄...唔需要講對不起咁嚴重...只要係真心討論...何需介懷(別有用心o既人就另計)...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

科林玩家

ilavbnm 發表於 2013-1-2 13:07
既然C兄話唔介意...我又講多D啦
如果C兄有睇過我同菲記o既恩怨POST
我由一部用左7-8個月o既9500...換左一 ...

嘈唔嘈就真係要用分貝計黎量下,響呢度又真係度唔到,更加同道德價值風馬牛不相及,但係呢位樓主圖文並戊有晒證據出黎話比大家聽,都認為佢有問題既話就唔知可以點理解。都係果句,個人被呃錢既數目多少唔會改變人對呢件事既價值觀,宜家係行騙,希望你搞清楚再出例子比較,不過就算要比較,應該係量刑起點,唔係要等幾耐先出聲。

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由

查看全部評分

高級玩家

成件事,由一開始講鍍銀,就係一個騙局,
不過銀碼細,好多人算數廢事煩,
但,欺騙就係欺騙,唔可以話銀碼細,就覺得小事,
甘樣係事非不分,我個人覺得.

評分

參與人數 4威望 +30 金錢 +10 收起 理由
kenny.k + 10 + 10
raymond430 + 10 正確
siubil + 5 絕對認同

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

toysonline 發表於 2013-1-1 12:58
首先;恭祝番師兄“身心愉快,身体健康“
其實我並無討伐之心!剪線目的只是証明自已有冇“攪“錯!
得知 ...

TOYSONLINE兄, 我諗你真係諗多左好多勒, 有需要將76想成咁邪惡, 咁多鬼計的嗎???

老實講, 我見到你呢個POST係非常之可笑, 其實冇水印好簡單, 因為SERVER一早已經設定左係 水印添加條件:500 * 500, 細過呢個尺寸既圖系統係唔會加水印既, 原因好簡單, 你張圖都已經咁細勒, 仲比埋個水印你, 阻哂你張圖既一大部份位置, 咁仲叫人睇咩呢???

我想問你, 你以下呢二句野, 請問你想暗示咩野???

"好以我D剪線图到現在版管都吾肯加番76個水印上去!
咁奇怪對待尼篇分享!明眼人都知乜野原因啦!"

什麼叫明眼人都知乜野原因??? 我到依家都唔明, 究竟76同呢二條神奇HDMI線有咩關係?? 我好似冇出過呢條線既REPORT, 又冇做過團購, 想請問一下呢位師兄, 究竟以邊一個角度覺得呢二條HDMI線同POST76網站有關呢???

有時唔識可以直接PM我發問, 唔需要係度段估冇痛苦, 攪埋咁多陰謀論出來的呢~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Bomb_Dance 發表於 2013-1-2 09:16
反正現在富士極光HDMI已經停產,那就沒有所謂有未來的受害者……

不過既然原POST說出來,自然是對自己的 ...

如果證實樓主所剪的是一條假極光,
始終有這一風險。
廠方還在運作。
出品停產與否,
廠方的商譽由關。
小弟只是善意提醒。
出事大家都唔想。

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

dpcs 發表於 2013-1-1 14:35
但百零元有鍍銀,掂都要,停一停,冧一冧。是否騙局?!尤其淘宝……
本港最平有鍍銀的hdmi線要幾錢,對 ...

老實講, 我真係唔會覺得富直或極光係咁既價錢真係可以比到銀客人囉, 我絕對支持去TAOBAO投訴間鋪, 攪大D就仲好~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.