設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ipodtouch

[HDMI線] 76紅極一時富士極光解剖圖+ 富士極光(鍍銀HDMI 1.4)無鍍銀成...

關閉 [複製鏈接]

科林玩家

dpcs 發表於 2013-1-1 14:35
但百零元有鍍銀,掂都要,停一停,冧一冧。是否騙局?!尤其淘宝……
本港最平有鍍銀的hdmi線要幾錢,對 ...

我同意唔會有咁大隻甲乸隨街跳,不過 AV 既野本身都係被 markup 好多既野,好似樓上位 ching 話 SFH 線咁,有時都會有平靚正野,睇下好唔好采遇到或者有ching 用完好心分享,換句話講下下驚騙局邊有咁多ching 肯試平野。另外有 ching 唔沉默肯出聲講分享踢爆騙局係應該要講聲多謝,覺得無問題唔駛咁大事宣傳既一係金錢同道德價值被扭曲左,一係就同呢位ching 本身有牙齒印…

評分

參與人數 2威望 +15 金錢 +10 收起 理由
sam12345 + 10 + 10
toysonline + 5

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

ilavbnm 發表於 2013-1-1 12:29
菠蘿包...雞尾包...

其實無人話誤導/欺騙係o岩

如 hing 所講,你祇會幫手叫好,
這樣衹會破壞 76 網站的原則

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔知點解近排好多是非
76係一個比我覺得大家交流音響的地方我都係新仔一名
所有器材 接線 等等.......
好嘢 正嘢  低用  都可以分享
包括:唔好的器材 接線等等都可以分享
好希望76唔係一個戰場
大家都有言論自由但係我覺得近來一有c兄出錯就有很多新c兄圍插好似八覺聯軍咁樣
上得76的c兄都有思想唔會話個個c兄都讚好都走去買[包括:平 貴]
這平台係教學 討論 互相交流最重要希望大家唔好拉上商業問題互相攻擊
新的一年希望大家  身體健康   業務上升  和氣生財  工作愉快{:9_413:}
如有得罪  多多包含!!!  

評分

參與人數 9威望 +170 金錢 +30 收起 理由
Samson2011 + 10 + 10 絕對認同
sam12345 + 10 + 10
fungl + 10 絕對認同
raymond430 + 10
小瑟 + 100 絕對認同
沙煞比 + 10
ericcch + 10 絕對認同
plnl88 + 10 絕對認同
andylau.com + 10 絕對認同

查看全部評分

50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

RE: 富士極光(鍍銀HDMI 1.4)無鍍銀成份踢爆解剖分享!!!

toysonline 發表於 2013-1-1 12:58
首先;恭祝番師兄“身心愉快,身体健康“
其實我並無討伐之心!剪線目的只是証明自已有冇“攪“錯!
得知 ...

其他無回應, 只回應以下:

好以我D剪線图到現在版管都吾肯加番76個水印上去!
咁奇怪對待尼篇分享!明眼人都知乜野原因啦!

你可以找找我的舊文, 即使包括放上精華的文章, 很多都沒有76個水印, 難道我又說「明眼人都知乜野原因啦!」?。

加76個水印, 係本論壇UPLOAD相片時的預設程式,  唔關版管事, 我諗同POST相的張數, SIZE, 瀏覽器同方法有關, 甚至單純到只係有BUG,  唔係甚麼政治理由, 我諗師兄諗多左啦。

評分

參與人數 1威望 +500 金錢 +500 收起 理由
小瑟 + 500 + 500 好明顯你係有讀過書的!!!

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

plnl88 發表於 2013-1-1 12:40
我二年前同廠買時,要成三舊三水先有條 2M 運到香港。
過左九個月?一年後?官網就無左極光呢條 hdmi。
...

同價錢可以買到秋葉原最便宜的8米HDMI線。

買了回來才發現,線身硬到像鐵線……
「こちらが話す内容を理解してもらえないのは話し手にとって面白くないが、最初から知っている相手に既存の情報を伝えても意味がない。」(不管說甚麼,對方都無法理解的話無異是對牛彈琴;但是跟早就知道的人大談既有的資訊更沒有意思。)――佐々木《涼宮ハルヒの分裂》

乞丐甲隨筆

星級玩家

小弟已早幾個月已講過 "極光" 已下架啦 !

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=121057

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
小瑟 + 10

查看全部評分

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Bomb_Dance 發表於 2013-1-2 01:32
同價錢可以買到秋葉原最便宜的8米HDMI線。

買了回來才發現,線身硬到像鐵線…… ...

咁真富士極光三舊零水有咁好表現又唔係貴。
小弟個五條係直接同 fujicables 廠方買的。
不會是假貨。
況且亦有強國驗屍報告指出其細佬綠曼巴是鍍銀線,
極光身為大佬應該都係貨直價實的鍍銀線。
樓主師兄所剪的如是假貨的話,
騙人的就不是 富士極光 hdmi 了。
而是 那些假冒極光的人了。
所以我地係咪應該還富士極光一個公道呢咁?
改改標題呢?
始終呢度都算係公眾地方,廠方有權採取法律行動架喎。

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
andylau.com + 10 抵比10分

查看全部評分

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

thomas107 發表於 2013-1-1 21:07
如 hing 所講,你祇會幫手叫好,
這樣衹會破壞 76 網站的原則

好明顯C兄理解唔到我文中意思...
亦好少睇我o既回覆

以下係我對早前76好多C兄都話正到無朋友o既一隻CD之評語
http://post76.hk/forum.php?mod=v ... page%3D9&page=8
http://post76.hk/forum.php?mod=v ... page%3D7&page=3
我無主動出POST講隻CD...係因為我借到隻CD返o黎聽果陣已經過晒氣
覺得無必要再專登出POST...所以只有係回覆度講...咁算唔算只有叫好?

可能依家好多香港人以為只有鬧/嘈先=正確
只要你唔鬧/唔嘈...你就一定有陰謀/別有用心
其實我講野已經好白...咁都理解唔到...真係無計...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

siubil 發表於 2013-1-1 17:02
我同意唔會有咁大隻甲乸隨街跳,不過 AV 既野本身都係被 markup 好多既野,好似樓上位 ching 話 SFH 線咁 ...

C兄:如果唔喜歡嘈=價值觀被扭曲
我會話...閣下o既價值觀真係扭曲左
我唔係抽水...如果有睇過我同菲記恩怨o既C兄...我相信佢地會知我講咩
我可以來回菲記幾次+坐o係菲記維修部幾個鐘等維修
直至菲記維修部個所謂經理撻著我...我先開聲插菲記
點解我可以忍耐到咁...並唔係我EQ比人高
而係我並唔相信嘈係解決問題o既最好&唯一o既方法
我咁講...應該好易理解&明白我講咩啦....
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

plnl88 發表於 2013-1-2 02:08
所以我地係咪應該還富士極光一個公道呢咁?
改改標題呢?
始終呢度都算係公眾地方,廠方有權採取法律行動架喎。

反正現在富士極光HDMI已經停產,那就沒有所謂有未來的受害者……

不過既然原POST說出來,自然是對自己的說法有信心。
拿法律責任來提醒原POST,基於言論自由原則個人又覺得不太好……
「こちらが話す内容を理解してもらえないのは話し手にとって面白くないが、最初から知っている相手に既存の情報を伝えても意味がない。」(不管說甚麼,對方都無法理解的話無異是對牛彈琴;但是跟早就知道的人大談既有的資訊更沒有意思。)――佐々木《涼宮ハルヒの分裂》

乞丐甲隨筆