設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ipodtouch

[HDMI線] 76紅極一時富士極光解剖圖+ 富士極光(鍍銀HDMI 1.4)無鍍銀成...

關閉 [複製鏈接]

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我係黃金用家

簡單黎講, 我理鬼條線裡面係點
我比個舊零兩舊水, 用左之後比我用開跟機線靚, 嘩嘩聲

咁就夠晒

我用錢買d 咩名廠線pk / 做ab test , 總之買左用左覺得抵就掂晒

買左番黎切開黎睇?! 切開左用唔番! (有錢真好)
我唔會咁side 錢做埋d 咁既野囉

己所不欲勿施於人
各有前因莫羡人

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

blindfaith3by8 發表於 2012-12-30 23:10
正想買條hdmi for sound......吾知同d cheap cheap 幾十既hdmi 又有咩吾同

富士同極光係聲音上真係....................FOR VDO好勒~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2012-12-31 10:21
富士同極光係聲音上真係....................FOR VDO好勒~~~~

under $500 有咩好嘢??

Fs: Quad 9L2+1102 jumper/Cord SilverScreen
Cs: Quad lite ce

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

平咁QDE個d又如何?

星級玩家

toysonline 發表於 2012-12-30 13:25
系囉!真系吾明;証明到咩呢,,,所以咪分享下law.

睇左吾小关於小弟剪“富士極光“既回文,補充一下!
當你以為買左粒鑽石(鍍银)黎带;点知有人發現左原來系水晶(銅)黎既!!但你知道左就話;“我满意呀;乜嘢黎既無所謂;做乜無端端(剪)!!!就算系水晶我帶得開心就得啦!
咁樣玩音响法吾系喜好問題;系“是“非“不分!!
仲有;既然有網友已求証廠商此“富士極光“已停產很久,代表近幾個月D人買到既都系流野啦!
咁真系要將尼篇文置頂;免得初心同好受騙!
另有一点不明,為何本文我D剪線圖右下角的“post76“水印没有了;
是电腦忘了丫;還是因不方便;驚会影响到“76“同“富士極光“既关系呢?

如是前者;請版管加番上去!最後;我對用“經濟銅線“既用家絕無看不起!
我只是看不起“是“非“不分的影音爱好者!!

評分

參與人數 8威望 +80 金錢 +40 收起 理由
yujeffhk + 10 + 10
Dee222 + 10
Gary33 + 10 + 10
yuppi + 10 絕對認同
raymond430 + 10
chacha1222 + 10 + 10 精彩Report
siuping + 10
sing1357 + 10 + 10

查看全部評分

Samsung & Jvc & Grandview
Oppo & Onkyo
Threshold & Lexicon
Avalon & Polkaudio & Earthquake

星級玩家

小弟之前亦有在 post76 向各位 ching 講極光的品質問題,目的只是唔想有其他 ching 以為極光一定可以和一千幾百既線有同樣的質數,亦有ching "解釋" 百幾蚊有咁既畫質已經好好等,但由始至終我都唔覺條線質數有幾高。因之前無割開條線所以沒有證實是否鍍銀,剛才把心一橫割線求證,已經證實只係銅線,如果有其他「未必敢言」或「唔會隻眼開隻眼閉」既 ching  想求證,可先行簡單做一個質量測試,將條線接近插頭位置屈曲接近90度,看是否有令插頭蓋有鬆脫現象,但當然沒有鬆脫亦不表示一定是鍍銀線,只能證實做工是好一點。

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +10 收起 理由
chacha1222 + 10 用家心得
kenny.k + 10 + 10

查看全部評分

ifi | Opti-LAN | i7@z87e-itx(tuned) | Daphile (tweaked) | low-jitter PCIe USB
totaldac d1 USB | Amanero(TCXO) | ES9018Sx2@Lowest DPLL(TCXO)
Luxman 590AX2 | Mordaunt Short P2| KK DXD-12012

星級玩家

最愛睇戲,打機

76-FC 藍寶石勲章

90度應該會斷呀!

星級玩家

jayzhk 發表於 2012-12-31 20:45
90度應該會斷呀!

放心,唔會的,因為條線有一定粗,你已經見到有鬆脫
ifi | Opti-LAN | i7@z87e-itx(tuned) | Daphile (tweaked) | low-jitter PCIe USB
totaldac d1 USB | Amanero(TCXO) | ES9018Sx2@Lowest DPLL(TCXO)
Luxman 590AX2 | Mordaunt Short P2| KK DXD-12012

星級玩家

toysonline 發表於 2012-12-31 19:36
睇左吾小关於小弟剪“富士極光“既回文,補充一下!
當你以為買左粒鑽石(鍍银)黎带;点知有人發現左原來 ...

ching 我響呢度係欣賞你既坦白分享,其實唔係單單為一百幾十而勞氣,係原則同埋近排好hit 既誠信問題。因為事情已經發展到唔係單單外觀質量問題,而係貨品與陳述不符的行騙行為,所以我都覺得唔可以姑息養奸,經已向淘寶舉報及要求賣家退款。

評分

參與人數 9威望 +85 金錢 +50 收起 理由
hemoss + 10
maner394 + 10 + 10 用家心得
mail9 + 10 + 10 絕對認同
Dee222 + 10
Gary33 + 10 + 10
yuppi + 5 絕對認同
toysonline + 10
chacha1222 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

siuping 發表於 2012-12-31 21:06
ching 我響呢度係欣賞你既坦白分享,其實唔係單單為一百幾十而勞氣,係原則同埋近排好hit 既誠信問題。因 ...

而係貨品與陳述不符的行騙行為,所以我都覺得唔可以姑息養奸

絕對認同

評分

參與人數 5威望 +45 金錢 +20 收起 理由
hemoss + 10
maner394 + 10 + 10 絕對認同
toysonline + 5
siuping + 10

查看全部評分