設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ipodtouch

[HDMI線] 76紅極一時富士極光解剖圖+ 富士極光(鍍銀HDMI 1.4)無鍍銀成...

關閉 [複製鏈接]

星級玩家

ilavbnm 發表於 2012-12-30 16:43
C兄...唔使勞氣...舊零水條線...係咁上下...
我曾經DIY過HDMI線...做過一條3尺...買最平o既料( ...

有心嘞,真系無勞氣到,分享下啫!
Samsung & Jvc & Grandview
Oppo & Onkyo
Threshold & Lexicon
Avalon & Polkaudio & Earthquake

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

lamdog 發表於 2012-12-30 02:27
其實好多Ching 買野都係心理行先,眼見二百幾蚊一條線又唔太貴,又見人人讚賞,確實一試無妨,當人人都話正 ...

我都有條極光...我覺得舊零水條線...算交到功課
反而...早排有隻CD...76好多C兄都話正
但係我第一次聽(無再聽第2次)...已經話把X...
所以...舊零水買條線當交學費囉...
睇得多聽得多...就知自己要咩架啦...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

ipodtouch 發表於 2012-12-30 15:19
我好嬲

你地攪團購線電源線Ortofon 3900時,有否考慮用喇叭線做電源線電力負嗬問題,會做成危險 ...

原係咁,唔怪師兄你開po啦,依家明白哂了。

首先先同你講聲非常之唔好意思先,當日團購帖內冇註明呢條線既前身係喇叭線材轉換而成,呢度你講得冇錯,我地係大意的。

而當日小瑟買左條線返去試之後,的確係對呢條3900有非常驚喜既表現,之後都有向研製3900的西門師父了解來歷,始知呢條係喇叭線材,但西門兄已跟小瑟解釋過只要手功同絕緣做得妥當,其實任何線材基本上都可以轉做電源線,最基本例子大家買返來既任何電器一剪線,就會睇到跟本都係D幼幼銅線組成,最緊要頭尾功夫唔好馬夫,就冇問題的,當然團購起初段小瑟都未有留意相關素材,因當時只是以"試到條幾百蚊但又有效果既電源線,好野當然介紹比大家一起玩"既心態來做團購呢。

係度小瑟要同師兄說聲對唔住,當日冇將整條線的所有Spec同材質一五一十全數附上,真係非常抱歉,往後小瑟都會嘗試將所有任何團購的物料及材質全數附上,但希望師兄多多體諒任何以影音行先的任何線材,Fuse,配件,都什小提供完整材料資訊,如有做成不安,敬請多多見諒。

7萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

嘩!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

toysonline 發表於 2012-12-30 16:13
你吾明牙~我解釋過你知丫!
因為我聽,到同睇到條線吾多对路,無,理由鍍銀系咁既表現,咪好奇一路影一路剪囉 ...

咁你好野喎,比你發現到單大野。

進階玩家

又要李+欣,又要二百蚊

評分

參與人數 4威望 +40 收起 理由
沙煞比 + 10
fungl + 10 絕!
KENXYZ + 10 雖詞句不多.但表達精彩
ilavbnm + 10 絕!

查看全部評分

進階玩家

NEO1970 發表於 2012-12-30 16:58
又要李+欣,又要二百蚊

原來發覺係莫X欣.......

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

NEO1970 發表於 2012-12-30 16:58
又要李+欣,又要二百蚊

我中意喱句...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

CIBE 發表於 2012-12-30 17:02
原來發覺係莫X欣.......

無所謂架...當交學費...下次醒D咪得囉...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

進階玩家

ilavbnm 發表於 2012-12-30 17:05
無所謂架...當交學費...下次醒D咪得囉...

我純粹搭訕咋....我冇買到, 不過買左都唔會因為呢個POST而憤怒啦!