設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ipodtouch

[HDMI線] 76紅極一時富士極光解剖圖+ 富士極光(鍍銀HDMI 1.4)無鍍銀成...

關閉 [複製鏈接]

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

沙煞比 發表於 2013-1-2 17:48
6 爺.......叮噹兄係講推薦我拎左個76 榮譽VIP 勛章

嚇得我...我以為又要我整個咩"抽水"章添.....{:9_411:}

新仔玩家

andylau.com 發表於 2013-1-2 12:05
咁點解你當初咁有經驗知道有問題而又唔出聲仲等佢慢慢滋長.....
好彩而家有位CHING實踐左你 ...

我係好事既人, 真話講得太多, 係最大個幾個網站都得罪吾少睇場,  其實我本來係吾打算出聲。

我睇到網上吹條線既手法開始懷疑, 其實如果你係廠商可以願意2舊水零售價賣條有銀既 hdmi 條, 是但係黃金搵阿展昇同你賣都殺唒成個香港市場啦, 雖然可能要比展昇賺番30-40, 但銷售額大好多倍, 仲長賣長有。

係堅野就有人搵上門幫你係香港舖賣, 有商機嗎。係屎就一定無人敢接! 經網上散貨囉。依個模式由EPC到依家都係循環再循環。

依個本來係師拉都識既香港人智慧, 係店舖就一定呃你吾到, 如果吾比人係網上洗腦…………

有merchandiser 經驗既, 走去 alibaba 睇下啲 HDMI 線既價錢同規格都心中有數, 一條線既品質應該反映係各方面既做工同用料。

個間乜差 Fuji, 有人冒你個名搵食你吾出聲, 咁要個名來托咩, 個名嗅左吾影響你做正當生意咩?
成年人識用腦諗啦

依度都幾好喎
有外來人係度搵食都無乜所謂
啲 fans 買到假野都無所謂
咁玩器材都吾洗升級啦

都話心直口快, 真話出事了!

評分

參與人數 2威望 +15 收起 理由
toysonline + 5
andylau.com + 10

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

2369 發表於 2013-1-2 17:57
我係好事既人, 真話講得太多, 係最大個幾個網站都得罪吾少睇場,  其實我本來係吾打算出聲。

我睇到網上 ...

2369師兄,

你對極光咁大興趣
你不如去搵番富士/淘寶相關既網站問啦

76呢度同極光無關係個喎, 你係咪搵錯門口呀?

同埋, 呢度之前係有師兄推介過極光, 但好似只係話畫面有咩唔同/改善, 但無SELL 係鍍銀喎

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
plnl88 + 10 爭D澿錯變舉報。 hahaha

查看全部評分

己所不欲勿施於人
各有前因莫羡人

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

ykluk 發表於 2013-1-2 17:55
嚇得我...我以為又要我整個咩"抽水"章添.....

遲d先啦...實唔放過你...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

鉑金玩家

我睇到網上 ...

咁我可能仲未成年, 又唔係C奶, 所以唔明你想指責D乜......不過我尊重你表達自己既意見.....

科林玩家

ykluk 發表於 2013-1-2 17:05
我諗好多CHING未必係想"幫"呢條富士極光線, 或者要為佢做啲乜, 講真又唔係自己研發搞咩要幫~~!! {:9_436: ...

我明白 ching 係想以和為貴,我亦無意冒犯,不過如果用 "女人街花園街都好多假衫假錶不過照有人買有人賣" 這個例子和心態來比喻,難免不令我苟同。首先,買賣者在明知下無論如何也是犯法,唔應該作為理所當然的比喻。另外,這類貨品大多以虛榮心作交易補償,實用只是另一次要條件,除非富士極光係一條賣幾皮唔睇得都嚇得人既名廠線,否則買家並沒有在虛榮心和實用性之間作出補償。

新仔玩家

當初有人係依度讚依條線就得
吾會有人叫佢番去 TB 同阿富士相關既自己講啦

原來有啲野真係番吾番轉頭既
我已經吾敢開 Post 講啦
不過見有人豪剪假線先冒死陪君子

網上另類推廣費係計月費或者一筆過咁計
我講要報稅個啲

吾講囉
都開到聲啦

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

我睇到網上 ...

睇完CHING你呢篇嘢, 真心覺得你既出發點係無問題既. 小弟都係一個淨係講真話既熱血之人, 係好咪講囉, 無問題, 最緊要係自己試過係堅既先講~~!! {:9_423:}

只係點解CHING你要用一啲語氣或者言詞去講呢個FORUM既人一定係同賣假嘢既淘寶店有關係呢? 唔通你有一啲實質証明? 係又最好拎出嚟, 等大家睇清楚post76版管組既真正為人, 咁先至真係做得光明正大又真話囉~~!! {:9_436:}

小弟相信每個forum都一定會有人想搵食, 有人願睇, 有人願賣, 有人願買, 全部你情我願真金白銀有咩問題~~?? 我喺荔枝角放工經常見到啲C9買賣假嘢, 十幾廿蚊既S字頭耳機大把人要, 我又唔係做海關唔通走去趕佢走~~?? {:9_419:}

真話真係無問題, 小弟36年嚟都係咁做人, 自不然會有人唔鍾意你講真話唔鍾意你, 咁你咪唔好同呢啲人玩唔同理佢囉. 但係一啲未經証實就亂UP廿四既說話, 就真係要諗清楚先好講....希望你明白"真話"既真義~~!!

進階玩家

抽水抽水 再抹黑,慣性手法,

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

我睇到網上 ...

係C兄自己以為得罪人/以為大家會在意o者
其實好多C兄都係講真話架...不過可能你唔o岩聽就覺得人講大話之嘛
好似我咁...我都喜歡實話實說
我覺得唔好o既我一樣會講...我有疑問o既亦一樣會問
我話過銀碟...亦話過103&105...喱d全部係我之前講落...並唔係今日先講
點解我又唔覺得會得罪人呢?
因為我只係講出我o既感覺...並唔係存心攪事...所以唔覺有咩問題
至於C兄點解會有唔好o既感覺...喱樣就要C兄自行研究啦...

i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money