設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ipodtouch

[HDMI線] 76紅極一時富士極光解剖圖+ 富士極光(鍍銀HDMI 1.4)無鍍銀成...

關閉 [複製鏈接]

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

siubil 發表於 2013-1-2 18:11
我明白 ching 係想以和為貴,我亦無意冒犯,不過如果用 "女人街花園街都好多假衫假錶不過照有人買有人賣" ...

大家討論下, 無咩冒唔冒犯, 無問題~!!! {:9_421:}

小弟覺得CHING覺得女人街花園街嘢係"買賣者在明知下無論如何也是犯法"又唔係咁認同, 小弟細個中過招, 好多旅客都中招, 唔通佢有貼個牌出嚟話係假嘢~~?? {:9_419:}

有啲CHING會覺得玩HIFI/AV係"虛榮心", 唔係淨係講價錢, 而係以一個好抵既價錢去玩到條高品質既嘢. 有咁既心態都唔出奇~~!!

都係嗰句:"耳聽為實, 眼看為真", 小弟一直都覺得大家推介啲咩, 各位CHING除咗睇POST之餘, 都最好親自試過先好買~~!! {:9_421:}

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
RiceR9 + 10 + 10

查看全部評分

科林玩家

andylau.com 發表於 2013-1-2 17:00
CHING, 我就係你講其中既一個, 首先我根本唔知佢既成份有冇銀, 所以不是相信條極光係銀既就仆去買.
只不 ...

如果對你有批評覺得不悅得罪晒,不過在我道德觀念上絕不認同做假既事可以金錢多少妥協,而且想將呢種心態撥亂反正。

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

ilavbnm 發表於 2013-1-2 18:25
係C兄自己以為得罪人/以為大家會在意o者
其實好多C兄都係講真話架...不過可能你唔o岩聽就覺得人講大話之 ...

你無喺度得罪人, 咪因為我一直照住你囉~~!!! {:9_407:}

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

2369 發表於 2013-1-2 18:20
當初有人係依度讚依條線就得
吾會有人叫佢番去 TB 同阿富士相關既自己講啦

好明顯C兄攪錯方向喎...
喱度無人話過樓主出POST有問題喎
而喱個POST亦無被刪喎...分享完全無問題架
依家大家只係討論緊個人選擇點做o既問題
如果要講追討問題...唔搵賣家搵邊個?...

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +10 收起 理由
RiceR9 + 10 + 10
ykluk + 10 絕對認同

查看全部評分

i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

黃金玩家

我比個廿零三十蚊, 用左之後一樣嘩嘩聲咁就夠晒

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

ykluk 發表於 2013-1-2 18:34
你無喺度得罪人, 咪因為我一直照住你囉~~!!!

刪除...刪除...刪除..............................
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

3萬

白鑽玩家

ilavbnm 發表於 2013-1-2 18:42
咁我咪要多謝你... ...整野先啦

親~~!!! 你真係好事多"磨"喇~~!!!

親~~!!! 親~~!!!

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

ykluk 發表於 2013-1-2 18:46
親~~!!! 你真係好事多"磨"喇~~!!!  

親~~!!! 親~~!!!

頂...我唔怕比人以為我同76有關連...但我怕比人以為我同你真係有野就大劑...
我都係刪返之前個帖先...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

新仔玩家

ykluk 發表於 2013-1-2 18:20
睇完CHING你呢篇嘢, 真心覺得你既出發點係無問題既. 小弟都係一個淨係講真話既熱血之人, 係好咪講囉, 無 ...

原本就已經怕怕, 吾係怕無道理, 係怕哂時間!

可能講到推廣費太到肉, 反應熱烈

知道係假貨, 貪個牌子名突登搵假貨買, 同以為真係有銀, 汁條平靚正, 結果吾好得過條 70蚊既 cheap cheap 2theMax , 係想用假貨呃人同比人用假貨呃既分別,………………無所謂啦…………haha.

大家都係對件事有不同意見

有人認為樓主條線無證據係富士出既, 直程開口叫樓主改 topic, 仲話有法律責任tim
咁會吾會比人有偏幫間廠既感覺呢? 理由係間廠話已經無賣, 咁好賣點解吾賣既, 商人會放走隻 cash cow?
老人家話大話怕多問, sorry

有人話依個價錢預左啦, 真假吾重要, 咁似隻 CY 啲模糊化處理, 幾十萬人變左上街攪事

有人話真係靚左架, 咁點解一條普通線會比你個條線靚左呢?
你用開邊條線? 會吾會係好似幫 hdlxfe 網上買野送個條 hdmi 線比?
我劏過架, 真係好粗架, 啲 Wire! 吾係真係依條呀, 依度喎
有無人豪劏個條真係有銀既線, 或者之前試過話好靚個條呢

我都吾識你地係乜水, 吾會同你地相熟架
有人好似偏幫廠商, 偏幫論壇
咁我一定係偏幫消費者囉
質疑下點解出事前後咁大對比好正常

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
toysonline + 5

查看全部評分

星級玩家

小瑟 發表於 2013-1-2 14:23
TOYSONLINE兄, 我諗你真係諗多左好多勒, 有需要將76想成咁邪惡, 咁多鬼計的嗎???

老實講, 我見到你呢個P ...

本来我這遍文的目的只是分享同提醒各初心友好,
這條是名不苻實吾系镀银的hdmi.線!!不要被任何人或任何售賣和討論網站誤導!!!
既然乜版管開名問小弟!我就回應下啦!
post76版管兄;
因過往我post主题所有相都有水印在既;
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=141933
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=143306
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=60785
今次只是同我之前不同,所產生的疑問.....
十二月三十日p6.58搂..........我提到
<<<有一点不明,為何本文我D剪線圖右下角的“post76“水印没有了;
是电腦忘了丫;還是因不方便;驚会影响到“76“同“富士極光“既关系呢?
如是前者;請版管加番上去!>>>
一月一日p8,76楼.仍然見未有回應<<<令我覺得76同富士有夥伴關係!!所以咪話明眼人都知道啦!>>>
第一,你可以選擇回應我;解釋話因图片的大小所至無l等等,,,我仲点会講""明眼人都知道啦""
第二;原來76D图片水印吾可按图片比例放上去嫁,版管吾識可以Pm我;等我介紹人比你可按图片比例放76D水印上去...攪掂佢丫!

再者;你系版管;既然你都覺得尼个价錢冇可能有镀银;就吾好就袖手旁觀,多D提醒下我地D網友丫!!
丫,,仲有,版管吾駛太敏感嘞!咪鬼叫我因D咁既嘢pm你問啦;好似吾見得光咁,
你又吾覺意迫我諗多左啦!

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
ipodtouch + 1

查看全部評分

Samsung & Jvc & Grandview
Oppo & Onkyo
Threshold & Lexicon
Avalon & Polkaudio & Earthquake