設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: nikfung

[DAP播放器] 矛盾後,心痛告白後。重試SONY索六萬的結果是.....心癢癢!

星級玩家

師兄你講嘢咁老實,你叫買咗嗰啲XX情何以堪。

星級玩家

一石激起千重浪,啲打手通通沖曬出嚟。

星級玩家

講咁多嘢把X咩,總之噉嘅價錢出噉嘅聲音,買嗰個就係XX。

我只係一個消費者,冇理由我仲要體諒你啲工程師去創新設計件垃圾出嚟,仲要收六萬幾文啦吓嘛!

鑽石玩家

nanaholic 發表於 2018-8-15 14:19
唔識一d嘢 = 無知。 呢個係事實,並唔係鬧人。

我對好多嘢都係重係好無知。例如我對中文史詩係完全無知 ...

無知?說得真好......Sony把MDR-Z1R做DEMO也真的好無知呢!

只出 16ohm 的功率資料,唔出 32ohm 和 300ohm, 已經預在係唔夠力! 便攜 DAP 和 耳擴都是以 32 ohm rating 最普及,大家也方便 compare,更何況是 desktop 呢

1500wW @16ohm ,理論上 32ohm 時不會高過 750ohm, 只會小,不會多! 如閣知到其它數值,請公開吧!

這裡只是在討論產品、沒有人想說人無知或被人說無知的......有再多的知識,也要有一定的智慧來討論吧!

毒海無涯....回頭又不見岸!!

星級玩家

ip_csl 發表於 2018-8-12 13:02
post76 上太多吹噓附和?
師兄有無上過disuss (你試找巨人post)

香討就更加唔使講啦,
睇香討啲嘢信嘅都係傻仔。

星級玩家

nikfung 發表於 2018-8-15 15:29
無知?說得真好......Sony把MDR-Z1R做DEMO也真的好真無知呢!

只出 16ohm 的功率資料,唔出 32ohm 和 300 ...

只係喺網上面道出個人感受,有料到冇料到、有知定無知,其實都唔到其他人去批評。
坐井觀天著住一件國王的新衣,
就以為自己知道曬全世界,
HIFI界入邊呢啲人最多。

星級玩家

hkfnman 發表於 2018-8-15 15:28
講咁多嘢把X咩,總之噉嘅價錢出噉嘅聲音,買嗰個就係XX。

我只係一個消費者,冇理由我仲要體諒你啲工程師 ...

同我買左佢個WF-1000X 感覺一樣
買完發現中左伏原來係幫SONY試野急急腳放左
買家都知佢成日斷線, 話入隻二手0黎試下佢有幾差 :D

之後入左WI-1000X又發現幾掂下
即係SONY出掛頸0既藍牙掂,出TRUE WIRELESS藍牙係唔多掂0既

星級玩家

kaz7 發表於 2018-8-15 16:27
同我買左佢個WF-1000X 感覺一樣
買完發現中左伏原來係幫SONY試野急急腳放左
買家都知佢成日斷線, 話入隻 ...

我自己搵師父做前後級,解碼器,用大陸10吋座地揚聲器,
我唔洗別人認同,又唔會特別邀請人來家訪,
土炮搞乜家訪,的國王一見無牌子,大部份已經藐咀藐舌,

十個話自己聽音響,九個係用對眼來聽,

成日話自己執到紙皮箱,又咪係哂命,
近年人人都吹捧哂某牌子喇叭,咪又係打手搭棚!

我都已經無視牌子好耐。
我鍾意駕駛、聽歌、睇返場戲!

銀級玩家

樓上有位師兄都提到,其實個point係有十個人用十對唔同耳機去試都覺得無驚喜,唔似值6萬, 金磚既情況唔同,係差唔多十個有八個用唔同耳機都唔會話衰聲,其實sony係咪應該要話比大家知邊款專用,什或至推薦耳機先夾到Z1,咁究竟要用邊一款3.5或4.4耳機部Z1先會好聲,當天試左佢提供的耳牛及我本身用開的耳機都覺得聽金磚好過,其實當天最期待的就係sony既驚世新產品,但排連試合共用了2小時,試完係失望的

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

CHORD 部TT2 我都有同場比較過, 呢部真係窮人恩物, 指玩吾起大系統, 作為終極隨身/健身?