設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Bomb_Dance

[家訪活動] 「天下無難事,只怕有心人」——Parco家訪體驗

黃金玩家

Parco 發表於 2014-6-5 21:52
講道理又使乜要有創意呢?咁有創意既果D道理多數都係歪理,你咁有創意,唔怪之得你成日都滿口歪理啦 {:6_ ...

真好,一早見你回,又令我開心不了,多謝。

我人生被你改寫唔少,由人被你寫到變成你同類,由香港出世又變成同你一樣嘅新香港人,屋企啲軍用牛電容又話唔係我嘅,出啲相又網上揾返嚟,又比你搬咗去西伯利亞。

你啲顛倒黑白,似是而非,自以為是,賴皮同無視,將網上無賴心法發揮到淋漓盡致。

不過最令人傷心係講咗唔算數,話咗唔覆,仲唔止覆仲跟我嘅照抄嚟覆。

覆還覆,唔好照跟,咁係好唔型。

我個仔叫我爸爸,你叫我老竇會唔慣。哈哈

進階玩家

ozrayyau 發表於 2014-6-6 11:22
真好,一早見你回,又令我開心不了,多謝。

我人生被你改寫唔少,由人被你寫到變成你同類,由香港出世又 ...

呵呵,你賊喊捉賊都學人講癲倒是非呀?
好呀,既然你地咁唔要面,咁我都唔怕再同你地抓爛塊面佢
入來俾大家睇下你地管理既 r33 網做過D咩好事都好呀,等咁多位 post76 定 r33 user 都入來欣賞下你地既洗 post ban account 行為再用你地自己 admin permission 來獨家偷窺返我俾你地鏟左既果個 topic 既 reply 內容然後繼續 reply 我果一個已經唔存在既 r33 topic,原來咁樣就唔係你地口中所講既所謂顛倒黑白,似是而非,自以為是,賴皮同無視,將網上無賴心法發揮到淋漓盡致。即係只准州官放火,不許百姓點燈咁話啦?
http://post76.hk/forum.php?mod=r ... 8&fromuid=75127

不過講到講咗唔算數呢樣野,你更加係直頭令人心寒添啦,不過咁喎,而家我先證實到原來你唔止係龜,仲要係一個 r33 既 admin 兼打手,咁你呢個身份又唔同咁講法啦

同我講型?唔通你係要我跟你一樣好似你咁做一個乸型?我想問下一條只係識得敢坐係 office 個 mon 前面做一個 forum 的 admin 兼打手的一條毒能,可以會有幾型?

唉,口口聲聲都老竇前老竇後,你唔會係雞蟲上腦發作掛?都叫左你唔好成日上大陸叫咁多雞架啦
有位大師級的名言:世上有很多「idiots」第一次買或聽 Pro Audio 野時,揀中一件 Pro Audio 中的垃圾後,他們就以為全世界所有 pro audio men 都係失聰唔識聽野

進階玩家

伏喱哩 發表於 2014-6-6 09:36
又扮文盲.
團購電子零件嘛.
寶藥神牛.

你似問盲多D喎,你搵到我有講過要賣先講啦,叫左你識多個字架啦,唔係你點管理你個 r33 既網來搵你D user 既水呀?
有位大師級的名言:世上有很多「idiots」第一次買或聽 Pro Audio 野時,揀中一件 Pro Audio 中的垃圾後,他們就以為全世界所有 pro audio men 都係失聰唔識聽野

黃金玩家

Parco 發表於 2014-6-6 18:32
呵呵,你賊喊捉賊都學人講癲倒是非呀?
好呀,既然你地咁唔要面,咁我都唔怕再同你地抓爛塊面佢
入來俾大 ...

哈哈,好!

進階玩家

伏喱哩 發表於 2014-6-6 09:40
咁我都同你老老竇竇 (老老實實),果位 Tony 其實到今時而家呢一刻都一直睇緊呢度我的 post,我周時都有 w ...
日頭翻工成日冇野做果尐"有料"人士先會成日上網同揸住手機做低頭族.

你係講緊你自己嗎?好似係我都做左幾日野我連另一部機都做埋一D摩既工序,先再得X閒上來招呼你地呢班吹水 admin,好笑啦,唔知係邊個得閒D,連凌晨都唔使訓日夜癲倒好似個隱閉青年 (定中年?) 咁,成日上網同揸住手機做低頭族係你地自己打理既果個 r33 度賣貨?果然係好 "有料" 喎,咁又係既,你地平時都食水咁深,你地係 r33 度用官方名義來賣機,你地食水咁深收咁貴回佣,緊係賣一部都夠你地幾個月食啦,所以你地先會咁很閒係度追擊我咁心急洗我 post 仲要 ban 埋我 account,又係既,你地做呢D勢力工夫係根本唔需要有D咩料,你地只需要夠惡就得了。

我又何止做過 48 小時呢?我都做到差唔多成個星期都無上過來,不過至少我唔使好似你地呢D毒能咁日夜癲倒就係真既
拉人裙腳靠關係,都好過你地靠惡勢力,又淆唔肯出來老實話俾你地D user 知你地實際的真正身份,只要靠吹雞就得,有班水魚 user 你地就可以財源滾滾來 只要你地靠你地安排既果一位 CPU8088 上去搞搞震一排你地又有錢搵啦,真係好過去搶,唔怪之你地打死都唔會 ban 果個 CPU 啦

順便好心提示下你,你做 admin 最好講野唔好太爛口,如果唔係俾你地班 user 見到就唔係咁好啦,見到 admin 問候人喎

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

新仔請教,由於我家中沒有PC,只有MACBOOK。我而家打算RIP過哂全家的CD,我以前多數用ITUNES RIP做AIFF就算。
由於EAC沒有MAC版,我用比較多人推介的XLD來RIP,佢都支援ACCURATERIP的。

但我想問,我RIP出來的FORMAT,我用AIFF有沒有問題?因為唔想用WAV,查過AIFF只係有TAG版WAV,都係不壓縮的16 44.1

THX

進階玩家

furuya 發表於 2014-6-8 13:32
新仔請教,由於我家中沒有PC,只有MACBOOK。我而家打算RIP過哂全家的CD,我以前多數用ITUNES RIP做AIFF就算 ...

無問題的,其實 wav 一樣都有 tag,只係差在邊個 tag 多 item D
wav 同 aif/aiff 都係有 format, tags, 如果用 C# coding 打開 wav 同 aif 檔 read binary stream 的話,都係要先 read 過呢一大堆 headers 先至到真正的 PCM/LPCM data 的開始。

話時話,而家 wav file 仲可以 attach 埋 playlist, CUE 甚至 album image 係 file 入面,仲有 broadcast WAVE 同 WAVE64