設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ipodtouch

[HDMI線] 76紅極一時富士極光解剖圖+ 富士極光(鍍銀HDMI 1.4)無鍍銀成...

關閉 [複製鏈接]

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

有d人好奇怪的,貼相去其它網就大大張,貼76就細細張,特登做兩次resize去貼唔同的forum, 其實好多forum 都用discuz, 太細的相上傳唔會有水印未必係人都知,但身邊有熟悉discuz碼的朋友都唔去問,我個人就覺得好怪啦!原相就話貼唔到上forum, 但本身都resize左上其它forum, 點解又要resize第二次!

星級玩家

阿定 發表於 2013-1-3 18:52
有d人好奇怪的,貼相去其它網就大大張,貼76就細細張,特登做兩次resize去貼唔同的forum, 其實好多forum 都 ...

我D相系用s3影,Po上去H網無問題;到上黎76;
Po吾到,話size大,我就用s3內的功能由75%到,50%試到上載到為止!!
我吾需要向你解釋,係要你明白!!
Samsung & Jvc & Grandview
Oppo & Onkyo
Threshold & Lexicon
Avalon & Polkaudio & Earthquake

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

宮崎駿 發表於 2013-1-3 17:22
好認同,都唔知有冇家教,唉...   

你都唔好得幾多,2013-1-3註冊,淨係喺尼個話題回帖,又話人冇家教,又話人畜牲,難道你又有家教咩?
相識是緣,相聚是份!

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

toysonline 發表於 2013-1-3 19:10
我D相系用s3影,Po上去H網無問題;到上黎76;
Po吾到,話size大,我就用s3內的功能由75%到,50%試到上載到 ...

明架啦,Techlink  的線的相 就 post到上來,極光就唔得,點會唔明!

76網友分享極光就有鬼,你係咁pm比人邊到買 Techlink ,仲積極叫人分享就無鬼!

完全明白,收到,阻人搵食行遠d,成日聽架啦!咁大個人,咩係事實,咩係誤會,唔通唔識分咩!唔駛解釋,明晒!

星級玩家

最愛睇戲,打機

76-FC 藍寶石勲章

幾日之內有成3千幾人看過這post,睇怕有排吹!

科林玩家

先要講聲唔好意思,因為可能會得罪好多人,只想講下後感…

剛剛想再了解一下呢件事既前因,上 google 搵下 "極光銀" 在 post76 內既發言,
發現有好多 ching 係以為極光呢條線係有銀既成份,另外再與 "單晶銅" 既 富士黃金作比較,
前前後後都超過一年時間。

在今次事件後,有幾位與版管稔熟的 ching 或可能變成了作出一些誤導成份的分享,
但相信當時佢地係真心分享,或者並無意圖去拿咩著數,也知道很多發燒友喜歡發言介紹,
不過因為樓主言語上對佢地不很客氣,覺得係諷刺佢地,所以講出一些與我價值觀上大有徑庭的論點,
平價東西就要有心理預備被騙。這句說話用來發晦氣可以理解,不過有其他 ching 因為你地介紹去買的話,
我相信一肯心有不甘,一定唔會對呢個論壇係好事。

而版管想令稔熟的 ching 有下台階,也得叫大家應互相專重大家立場,但問題己經定性為賣家行騙,
有令其他 ching 覺得點解要妥協這樣錯誤的觀念,我相信版管亦非常覺得左右做人難,再下去唯有解釋其他人有自己想法。

事已至此搞到好多 ching 爭拗不斷,我只係想大家有無受騙都好,應該同仇敵愾讉責真正行騙者,
而不是只為個人感受而作出非理性非道德上既謬誤,忽略其他後果。

評分

參與人數 4威望 +80 金錢 +10 收起 理由
toysonline + 10
ericcch + 10 絕對認同
kenny.k + 10 + 10
阿定 + 50 用家心得

查看全部評分

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

無上黎一排, 攪咩咁大單野!

新仔玩家

kenny.k 發表於 2013-1-3 19:18
你都唔好得幾多,2013-1-3註冊,淨係喺尼個話題回帖,又話人冇家教,又話人畜牲,難道你又有家教咩? ...

對有教養人就梗係以禮相待,對於無禮都會以忍讓行先,但當對方得吋進尺,就唔可以再忍讓落去架喇!
至於對發獸性畜牲就梗係要打喇!

咪就係連我呢個新人都睇唔過眼   

新仔玩家

toysonline 發表於 2013-1-3 18:27
有人会話我剪線求真;亦会話我剪線無聊!都吾緊要.我只要你地知道就得嘞!
自剪線文第一篇,話比大家聽, ...

"有个花王就管理花園,花園內有老有小;
仲有D狗吠声“小學雞,小學雞,,“不停咁吠“
花園地下有水;有D老人家“線“到好傷;
,又有小朋反“線“黎“線“去好開心,
你千奇吾好揾過花王;佢叫你自便啦!D老野線親吾关佢事.撻水既事你諗你啦!
有个咁都得既花王..真系哈哈哈"

你呢個係笑話尼架?!  

乜花王要負責清潔抹地架?!唔該唔好再用自己九唔答八 logic 去扭曲喇,早睇醫生當幫忙!  

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

宮崎駿 發表於 2013-1-4 00:51
對有教養人就梗係以禮相待,對於無禮都會以忍讓行先,但當對方得吋進尺,就唔可以再忍讓落去架喇!
...

你尼D行為咪連畜牲都不如囉!!!!正如D狗亂咁吠,你毒死佢都係天經地義,尼排D毒狗案,老老實實係咪你做?你咁好打,應該唔會用毒嘅.......咁你喺街聽到邊隻狗吠就記得即場打死佢喎!!!!笨X七(嗰位行動組版主教o架,唔好鬧我呀!!!!!!)
相識是緣,相聚是份!