設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Jadis

[討論] 回覆 PM ... Atoll 200, 要看用家聽要甚麼 ! ( Ropresident )

科林玩家

機都冇聽咩?
benny888 發表於 2012-4-7 19:20

本來係小事,只係呢部dac200太新,先會懷疑無開箱就出報告,外國都未有詳細review

星級玩家

都吾明,只想搞清楚件事但有些人總想淡化它,說什麽你有腦,你有耳,吾信咪算數,
當睇吾到,時運高。咁樣 ...
carcarman 發表於 2012-4-7 22:29

‘我發覺出REPORT原來好易... DAC200比DAC100高一個MODEL, 無理由衰聲. 之後將人地份報告改一改, 果D DVD改成平價CD機. 然後拎D 10幾皮既CDP出黎大下人. 以DAC200咁既價萬幾蚊, 揪得贏10幾皮既CDP, 講都無人信.’
‘但未試過就出報告,特別係身為寫手既話, 咁做法係咪好有道德問題呢? ’
係冇證據之下寫這樣的言論,咁樣又係唔係對其他人的聲譽有所傷害呢?文筆如此,其人可知?
就算真係好似那位師兄所言,一部機賣了,一部借俾人寫評論,賣左俾邊個,佢有冇借俾其他人玩?寫評論既人自己一個人聽?同其他人一齊聽?全港冇一部水貨?
是否已經全部證實JADIS兄冇可能聽過!!
那位師兄話聽過部機一段短時間,但係點解無相,你地話冇相就係講大話,咁個師兄咪講大話?

唔好話其他人想淡化件事,這些陰謀論和那些言詞尖酸,言詞攻擊,令人煩嫌!!
唔好以為自己所言就是找尋真理,其他人言論就係有目的!
如果要指證他人,先找出證據,否則只是胡言亂語,無事生非!!
Arcam cd37(ClearerAudio Copper-line PC, QED Signature Audio S RCA)
Plinius 9200(威馬k2m PC, MPF)
MA RX6(QED Revelation bi-wire SC)

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  米赫洛域

放假去睇新狗竇 睇左個電箱一眼 咁多制既 原來佢全部1個牆制一條電
只有燈制連埋
呢排 ...
qk8082900 發表於 2012-4-7 22:37

嘩!獨立電源
CDP:Esoteric sa 10(Acrolink 7n 4020Ⅲ)  
IC:Ortofon 7nx aic x1 xlr     
AMP:Roksan caspian m series-2(7N-4030IIPC-R)
SPK:Tannoy eyris DC 1(Voodoo reference bi-wire)
PB:FISCH 6 Sockets(Oyaide Tunami GP

進階玩家

我地個個都有腦,睇完試完都要用腦去諗。

我有幾個point, 各位幫手諗下。

3. 有人話你係會長,咁樣有勢力人仕係咪應該申報下呢? ...
tomtomsuccess 發表於 2012-4-7 21:37

hmm .. may be just because he shared what he knew on other forum for long time .. similar to what Jadis got here ..

(copied from his post)

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

回復 91# 米赫洛域

師兄都係?

科林玩家

我地個個都有腦,睇完試完都要用腦去諗。

我有幾個point, 各位幫手諗下。
2. 當佢真係老點,我地唔駛試唔用腦就去買咩。咁我上轉友誠俾sales sell2 sell 咪買五六對喇叭十幾部amp?

tomtomsuccess 發表於 2012-4-7 21:37

我地吹水無問題,反正係小人物,但大師地位唔同,我地都信曬佢跟佢玩,如果真係無試就出報告,你叫我以後點信

我叫dunce做會長,因為友台個個都咁叫,友台有些人叫大俠、教主、勁人、博士、醫生等,都係玩家花名姐

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  米赫洛域

師兄都係?
qk8082900 發表於 2012-4-7 23:04

冇呀!
要等下次裝修先搞,
CDP:Esoteric sa 10(Acrolink 7n 4020Ⅲ)  
IC:Ortofon 7nx aic x1 xlr     
AMP:Roksan caspian m series-2(7N-4030IIPC-R)
SPK:Tannoy eyris DC 1(Voodoo reference bi-wire)
PB:FISCH 6 Sockets(Oyaide Tunami GP

進階玩家

... 就算真係好似那位師兄所言,一部機賣了,一部借俾人寫評論,賣左俾邊個,佢有冇借俾其他人玩?寫評論既人自己一個人聽?同其他人一齊聽?全港冇一部水貨?
是否已經全部證實JADIS兄冇可能聽過!! ...
cheapching 發表於 2012-4-7 22:58

i guess, quote either one of the scenarios above should clear the challenge simply ..

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

回復 95# 米赫洛域

咁你呢 有冇諗入d咩野新野玩

新仔玩家

平心而論Jadis 兄真係唔洗向大家交代 你一句說話就要影相? 佢真係post 張相出黎 你可能打幾隻字道歉就算  Jadis兄 可能就因為大家唔信 要搞一輪先影到張相  唔信味算囉 何必針著黎講呢? 我都唔信香港得2部DAC200 post張代理入貨單出黎先再講啦