設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Jadis

[討論] 回覆 PM ... Atoll 200, 要看用家聽要甚麼 ! ( Ropresident )

星級玩家

點解仲係處沒完沒了,Jadis兄身份,他本人一早已大概說明:
http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=83592

其實Jadis兄只是比大多數人玩得多音響,其他人尊稱他‘大師’,又唔係他本人自稱,只是其他人俾面、信任,
更何況Jadis兄文筆之間,就算他本人不喜歡,他都會指名係個人感覺,下筆好多時更留有餘地!
至於是否真有測試這點(我個人相信Jadis兄無需要,更唔會做假),其本人可能覺得無需多作解釋,信不信由其他人自行分析,為何有那麼多人強要他人表示自己清白,這裡是祖國法庭?
Jadis兄寫聽感只是俾其他人參考!認唔認同、買唔買都係你自己分析,唔通你買機之前唔聽,你自己係冇耳仔聽嗎?只係人講你就買?
何況代理都冇表示,點解‘皇帝唔急,太監急’,可能代理知道機器來源呢?是否又要代理提出證據,是或否,有機會借上借或直接借俾Jadis兄呢?

信唔信Jadis兄係個人問題,唔信,以後見到Jadis兄寫野咪時運高,睇唔到咪得!
有朝一日,唔知邊個發神經,話Jadis兄唔係人類,係機械人!Jadis兄咪要拍片,斬自己個頭落地,睇睇死唔死得,唔係點證實呀?

我未問過Jadis兄野,但我問過威馬兄一些音響問題(經pm,同佢產品冇關),他貴人事忙都有多次回覆我,所以我個人係感謝佢,
Jadis兄一樣,有好多人都感謝佢提供參考方法!
以上係我個人言論,對事唔對人,唔喜歡可參考上面‘時運高’方法!!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
bb2002 + 10

查看全部評分

Arcam cd37(ClearerAudio Copper-line PC, QED Signature Audio S RCA)
Plinius 9200(威馬k2m PC, MPF)
MA RX6(QED Revelation bi-wire SC)

專業玩家

i did not agree. if somebody spread the rumor in the internet. and policy catch him. can he says to policy that can people are 時運高,睇唔到咪得???

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回覆 PM ... Atoll 200, 要看用家聽要甚麼 ! ( Ropresident )

咁唔滿意咪去搵社X連囉。樓主都冇出聲,都唔明點解其他人唔滿意。睇嚟都係小D上76,D post 成日見人開火。

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

回復 80# tomtomsuccess

我本身都收收埋埋咁玩
    所以呢期 上76要小講小錯 唔講唔錯
一陣唔係社x連 係人民力量
就仲煩

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回覆 PM ... Atoll 200, 要看用家聽要甚麼 ! ( Ropresident )

我地個個都有腦,睇完試完都要用腦去諗。

我有幾個point, 各位幫手諗下。

1. Jadis 有聽過,咁唔代表佢口味同我地口味一樣,你都會話人踩部機。

2. 當佢真係老點,我地唔駛試唔用腦就去買咩。咁我上轉友誠俾sales sell2 sell 咪買五六對喇叭十幾部amp?

3. 有人話你係會長,咁樣有勢力人仕係咪應該申報下呢?

4. 係廣東道LV門口有人話你係女人,有百幾個同胞好想知,你有會點?公眾有知情權,你又駛唔駛當街證明你係男人,跟住影張相放上網証明自己係男人?你肯,除咗廣東道果百幾人想知 ,成地球另外幾廿億人都唔想知啦。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 80# tomtomsuccess

我本身都收收埋埋咁玩
一陣唔係社x連 係人民力量
就仲煩
師兄,你果日買大小,中小喎。你點睇?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  tomtomsuccess

我本身都收收埋埋咁玩
一陣唔係 ...
qk8082900 發表於 2012-4-7 21:30

師兄依期有乜搞作
CDP:Esoteric sa 10(Acrolink 7n 4020Ⅲ)  
IC:Ortofon 7nx aic x1 xlr     
AMP:Roksan caspian m series-2(7N-4030IIPC-R)
SPK:Tannoy eyris DC 1(Voodoo reference bi-wire)
PB:FISCH 6 Sockets(Oyaide Tunami GP

鉑金玩家

回復 84# 米赫洛域

放假去睇新狗竇 睇左個電箱一眼 咁多制既 原來佢全部1個牆制一條電
只有燈制連埋
呢排要買家私 窮到7個一皮
咩野都冇得諗了

鉑金玩家

回復 83# tomtomsuccess

呢d野冇計 唯有時運高
反正我又唔一定要人地開大
開小 我同樣接受到
網上吹水 認真你就輸了

鉑金玩家