設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Jadis

[討論] 回覆 PM ... Atoll 200, 要看用家聽要甚麼 ! ( Ropresident )

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回覆 PM ... Atoll 200, 要看用家聽要甚麼 ! ( Ropresident )

唉!唔機玩到咁何必呢?Jadis話有試過有幾出奇?佢係雜誌度做架。

佢講既係個人意見,你可信或不信。唔好咁勞氣啦各位。

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

進階玩家

唉!唔機玩到咁何必呢?Jadis話有試過有幾出奇?佢係雜誌度做架。

佢講既係個人意見,你可信或不信。唔好 ...
tomtomsuccess 發表於 2012-4-7 13:59

而家睇hifi雜誌既文章等同睇鱔稿,如果有寫手係度出報告應申報利益,以免令人誤會。

鉑金玩家

大師話佢聽過 大家信就信 不信則無
沒需要怎樣証明 吾通真係要大師攬住部機 影張相給大家看才是真?
就算大師真係響部機 前影張相給大家看 到時又有啲人質疑大師只是在部機前面 但部機沒開 .......等於大師沒有聽過部機

Ropresident 兄就是對大師的信任 才會請教大師
其他不信的人不認同的人  可以不看就是

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回覆 PM ... Atoll 200, 要看用家聽要甚麼 ! ( Ropresident )

我都想大師影張相,不過唔係想睇200,係想睇佢真面目,八掛想睇下有冇佢頭像咁型,

馬兄個樣完來同佢頭像八成似,笑咗。

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

鉑金玩家

我都想大師影張相,不過唔係想睇200,係想睇佢真面目,八掛想睇下有冇佢頭像咁型,

馬兄個樣完來同佢頭像 ...
tomtomsuccess 發表於 2012-4-7 16:45

哈哈 甘你吾通又係8成似???
擔住口煙的BB???

進階玩家

大師話佢聽過 大家信就信 不信則無
沒需要怎樣証明 吾通真係要大師攬住部機 影張相給大家看才是真?
就算大 ...
coco123k 發表於 2012-4-7 16:34

這就是玩家同寫手的分別,玩家是業餘的,意見主要是個人的、主觀的,但內裏冇利益關係,認唔認同則是讀者個人選擇;寫手本身是收取酬勞,與某d代理或有千絲萬縷的關係,你公開捧一樣產品或踩一樣產品但又唔申報身份,好難令人唔懷疑本身有冇利害關係,尤其人人稱其為大師。

本來pm來pm去一d問題都冇,但選擇公開作答就要對所寫既一字一句負責,呢樣嘢唔係執著,因為有好多新手會信以為真,作出錯誤選擇。

鉑金玩家

這就是玩家同寫手的分別,玩家是業餘的,意見主要是個人的、主觀的,但內裏冇利益關係,認唔認同則是讀者 ...
wahonga 發表於 2012-4-7 17:30

請教點樣可証明大師有聽過?
或者點樣証明大師沒聽過?

每日甘多開箱,REPORT........
至於是玩家定寫手 就要靠自己分析了

進階玩家

請教點樣可証明大師有聽過?
或者點樣証明大師沒聽過?

每日甘多開箱,REPORT........
至於是玩家定寫手  ...
coco123k 發表於 2012-4-7 17:48

有冇聽過似乎係好多ching想知既答案,除左大師本人真係冇人知,個point係如果冇聽過出報告,算唔算作假?都係等大師嚟澄清好了。

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

回復 57# carcarman

我都同意師兄講法 唔理大師咩身份 我個人就當大師係一位深資燒友
並很樂意把自己既知識 見解 喜好 分享俾大家 唔會收收埋埋
因為呢度好多師兄都有出報告大多係俾錢買左或者把玩緊先會出
如果冇聽過就出報告 我地呢d低呢新手好易唔解買錯野
(如得罪大師 敬請原諒)

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

回復 62# coco123k

其實點解要用寫手身份睇jadis
如果佢係官方人員/或者係以寫手身份 自然要交代
如今事實佢唔係佢係放工私人時間上網分享
佢既文章你唔係俾錢買書睇
人地信佢問佢 你唔信咪算囉
不過大師話有聽過 有人話佢冇聽過 呢個先係問題 在未證實既時候
希望個人問題唔好帶到去音響媒體身上

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
hh12 + 10

查看全部評分