設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Jadis

[討論] 回覆 PM ... Atoll 200, 要看用家聽要甚麼 ! ( Ropresident )

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  Sunbird

當日個NORTH STAR用家比併, 起初佢都以為NORTH STAR好聲d, 不過一解譯, 就發現NORTH STAR ...
dunce 發表於 2012-4-3 01:35

同意, 好多時真聲係唔好聽, 大多數人只係鐘意聽自己想聽嘅聲.
放鬆d 啦, 何必咁執著呢?

進階玩家

回復 31# Wilmer威馬

Wilmer威馬兄, 不好意思打擾你了, 看來事情愈鬧愈大...

人人口味唔好, 對每件產品有唔同睇法唔出奇,係一件好正常既事. 但未試過就出報告,特別係身為寫手既話, 咁做法係咪好有道德問題呢? 所以我先要搞清楚,對大家都好.
我對ATOLL DAC200有興趣, 不過幾次都未能聽真, 之後想再聽都無晒機,問代理, 部機借左俾一本HIFI雜誌寫REVIEW,但點知竟然俾我見到JADIS大師響度出REPORT, 所以我只想澄清一樣好簡單既野, 就係部DAC200點黎? 我唔係代理, 亦唔識你地, 無感情可言, 點解唔講得出黎?

另外,"膽機陳、唱盤張、Danny, 阿文, MICHAEL,Ming、朝、Eric"呢堆人名,唔好入我數,係你徒弟仔提的,佢估錯我左身份,以為我都係HIFI界人, 不過有幾個我估我都知既, 阿文係MARK代理既SALES, MICHAEL係威達個老闆MICHAEL WONG....至於提咁多人名既用意係乜, 咁就問你徒弟仔啦, 但你徒弟咁樣提D人名法, 仲要提埋去珠海打波, 如果你地D寫手同D老闆既關係咁千絲萬縷,唔怪得你話咁難出REPORT.

銀級玩家

回復  Wilmer威馬

Wilmer威馬兄, 不好意思打擾你了, 看來事情愈鬧愈大...

人人口味唔好, 對每件產品有唔 ...
dunce 發表於 2012-4-5 02:13

首先,事情冇越鬧越大,我只係路過,感覺兄太執著之余、Jadis 又太敏感,插下嘴意圖安撫下,如果兄認為唔啱嘴形,我插埋呢次就閃,打搞哂。

其二,Jadis 係 Post76 官方主動邀請解答問題,係 Post76 一員,只係 Jadis 唔想掛 d 咩職位,但響 Post76 呢個國度裏面,Jadis 唔係一個寫手。

三,呢個唔算得上一個 report,Jadis 從來都會揀一佢以認為會多人想知 o既 PM 公開開 post 答,但始終係回覆 PM,comment 某程度上係存在向提問者 o既個人針對性,所以只能參考。

既然兄了解明白你想澄清 o既事只係唔比得業內知,咁點解你要 Jadis 跟 post 交待?一個 open forum 有咩人、有幾多人做緊 CDROM 睇冇人知,我地打每一個字都唔止係比當事人睇,你要 Jadis 跟 post 交待,等如公開比業內知,加上呢個 post 終係回覆 PM,只要對 Ropresident 有用,Jadis 係冇需要向第三者交待 d 咩,而且你表示過你同代理熟到要同你交待貨 o既流向,從我地行內人想法去諗,Jadis 誤會你係業內競爭者一 d 都唔出奇,結果變成你真係不經意地迫緊佢你唔知,所以希望你了解點解 Jadis 咁敏感同表現過激。

By the way,你講 o既「阿文」唔同我講 o既「阿文」,我都話左我係估,唔好意思。

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  Wilmer威馬

人人口味唔好, 對每件產品有唔 ...
dunce 發表於 2012-4-5 02:13

ching, 寫手就是寫手, 睇下算數, 不用太介懷啦。

進階玩家

小弟只是長期CD-Rom,誰是誰非不作評論,但師兄所講公開另一個人既PM呢種做法是否76的特權,是否得到出pm者的同意,既然師兄講公開pm都只係答提問者,咁公開既目的是什麼?既然公開了另一個人既意見就應容許第三者既討論、提問、甚至質疑。

科林玩家

首先,事情冇越鬧越大,我只係路過,感覺兄太執著之余、Jadis 又太敏感,插下嘴意圖安撫下,如果兄認為唔 ...
Wilmer威馬 發表於 2012-4-5 09:25

大假當前,得閒o的,路過都講幾句,我唔想得罪任何人,也不想幫任何人,利益申報一下,我之前用過ATOLL,也認識DUNCE會長,我只是普通用家一名

我唔識你地傾緊咁多乜鬼業內不業內的問題,因為我都唔識,咁多人叫DUNCE做ATOLL會長,我諗佢既出發點,都係唔想人亂出報告,好似佢咁講,佢都想試部DAC200,就算佢同代李熟,都無機佢試,我諗佢跟住見到JADIS大師咁快出到報告,又有機試,當然緊張啦,我諗佢重點係究竟有無試到,並唔係乜鬼言論自由,行內行外人言論,因為DUNCE會長真係好執著同埋佢唔喜歡亂吹水

站係Jadis大師果面,佢又咁鬼熱心幫網友,周圍借機試,解答網友問題,見到DUNCE追問,比我都唔順氣

最後如果dunce會長同jadis大師聽唔入耳,我都會繼續做吹水,我喜歡吹水,真理愈辯愈明

just my 2cents

版務總管組

76管理團隊

76 榮譽VIP勲章

科林玩家

各位版友好,
Post76 Admin I 發表於 2012-4-5 11:06

管理員,我支持你呀,但現在佢地好似係討論有無試過部機?,唔係身份問題

我CAP左圖,佢地兩個都無改到

版務總管組

76管理團隊

76 榮譽VIP勲章

一兄你好,

呢點當然係要由 JADIS兄自己回覆大家比較合適呢, 但在此之前, 我們版管組需要做的, 先要大家清晰知道 JADIS兄不是76的官方人員, 而JADIS本人又覺得有冇需要向大家交代咁多細節問題, 呢點就當然有佢自己的自由呀, 始終 JADIS兄不是受薪來回覆問題的, 就算他唔想再同版友在小事上爭論, 本站亦不可有任何安排的.

希望大家體諒呢!!!!!

科林玩家

一兄你好,

呢點當然係要由 JADIS兄自己回覆大家比較合適呢, 但在此之前, 我們版管組需要做的, 先要大家清 ...
Post76 Admin I 發表於 2012-4-5 11:29

叫我無閒就好

明白曬,支持管理員反應咁快