zivlo86 發表於 2018-1-2 10:22

on99no 發表於 2018-1-2 00:35
近排用部A10播放檔案後,
外置碟盤內的電影檔會變成不能刪除!!
真奇怪,

我用A5播完套Power ranger 都係咁,

paris 發表於 2018-1-2 12:27

toms110 發表於 2018-1-1 23:31
呢部機的確幾考EQ同耐性, 我都係由呢個post第一版學嘢, 學到有份留言講心得...

而家我升左A11,開始同佢玩EQ,仲比到成功感添!哈哈!

toms110 發表於 2018-1-2 12:28

on99no 發表於 2018-1-2 00:35
近排用部A10播放檔案後,
外置碟盤內的電影檔會變成不能刪除!!
真奇怪,

講開又講, 我咁耐試過一套, 狂野時速8{:6_136:}

toms110 發表於 2018-1-2 12:30

paris 發表於 2018-1-2 12:27
而家我升左A11,開始同佢玩EQ,仲比到成功感添!哈哈!

因住物極必反, 一陣過咗底線, 忍唔住一腳踢爆佢{:6_174:}

paris 發表於 2018-1-2 12:54

toms110 發表於 2018-1-2 12:30
因住物極必反, 一陣過咗底線, 忍唔住一腳踢爆佢

咁又未到呢個地步,更新左新1266後好D,
係有時要reboot 部AMP黎同部A11音效接連,
因為有時會對唔到高清音效!

toms110 發表於 2018-1-2 13:22

paris 發表於 2018-1-2 12:54
咁又未到呢個地步,更新左新1266後好D,
係有時要reboot 部AMP黎同部A11音效接連,
因為有時會對唔到高清音 ...

咁A11可唔可以set YCbcr 4.2.0 10 bit 係正常呀?{:6_128:}

paris 發表於 2018-1-2 13:45

咁A11可唔可以set YCbcr 4.2.0 10 bit 係正常呀?

但我一向係 set 4K24p 422又或者444 8bit,又冇試過 420 10bit喎!

on99no 發表於 2018-1-3 15:46

toms110 發表於 2018-1-2 12:28
講開又講, 我咁耐試過一套, 狂野時速8

你得一套戲係咁的話,
都唔算煩呀!!

我就大鑊D,
新買的外置5TB硬盤內,
所有檔案都變得不能刪除!!

有排攪!! 唉!!

大玩偶 發表於 2018-1-3 15:51

如果不能刪除 , Windows 系統 可以下載一個 "Unlocker" 既程式 , 可以睇到有咩程式Hold 住左佢 ,
但通常都係 Windows 內置系統影響.... 未必關Egreat 事 ,
如果熄左 Egreat , Windows 又重新開機過 , 無理由仲會Hold 住....

michael123 發表於 2018-1-3 15:55

咁A11可唔可以set YCbcr 4.2.0 10 bit 係正常呀?

我試過A11 4K0 60Hz 420 10bit係正常

不過我長期用 4K 24Hz 444 10bit 輸出

因為我用A11睇電影為主
頁: 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 [205] 206 207 208 209 210 211 212 213 214
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。