mtvbb 發表於 2018-1-7 23:41

paris 發表於 2018-1-7 21:18
咁有可能係setting 問題,留意吓呢part:
Adjust Diaplay Frequency : On [ 預設係 OFF ]
由於現時好多唔 ...

Ching 呢下 on 同off 我已反覆測試過
剛剛睇左 西慌極落原盤,都有睇睇 聲 delay小小
已玩齊 on同off都試晒。都係咁
之前未update睇其他原盤同 mkv無呢個問題

所以我先覺得係佢 firmware 問題。

paris 發表於 2018-1-7 23:43

mtvbb 發表於 2018-1-7 23:41
Ching 呢下 on 同off 我已反覆測試過
剛剛睇左 西慌極落原盤,都有睇睇 聲 delay小小
已玩齊 on同off都試 ...

如果係咁就down返落去1260算把啦,冇謂再比部機玩你!

eddiechan131 發表於 2018-1-8 01:32

請問部A5有冇外掛字幕時間調整功能?新手想入部玩下?

mtvbb 發表於 2018-1-8 11:22

eddiechan131 發表於 2018-1-8 01:32
請問部A5有冇外掛字幕時間調整功能?新手想入部玩下?

部A5有冇外掛字幕時間調整功能?---有

vchai 發表於 2018-1-9 00:10

如果喺海報牆 delete 唔到 file 或 folder 可以試用 啲 file manager app 去 delete,我都係咁解決咗。

raylee 發表於 2018-1-12 15:20

有無人升左1.2.6.6 後, 開唔到機?

我出現此情況, 然後再HARD RESET, 降番去1.2.3.0 或1.2.5.6

會出現" 很抱歉,POWER CONTROL 已停止運作"

係咁彈出黎, 乜都做唔到

paris 發表於 2018-1-12 17:42

我出現此情況, 然後再HARD RESET, 降番去1.2.3.0 或1.2.5.6

咁黑仔!我UP左上1266冇咩問題喎!

raylee 發表於 2018-1-12 22:47

paris 發表於 2018-1-12 17:42
咁黑仔!我UP左上1266冇咩問題喎!

可能我系統只能用1230....

不過1230 又真係最夾

makmaktony 發表於 2018-1-13 00:13

我部 A10 由 1230 直上 1266,冇乜大問題。不過就算未上 1266,部機久唔久就讀唔到內置果隻 HD,要行外置先得 {:6_123:}

maner394 發表於 2018-1-13 16:44

bellyjerry 發表於 2018-1-7 22:19
請教各位師兄,我用A5開Apps睇Mytv super播片時出現呢個情況,請問知唔知我要熄咗邊個功能先可以正常播放? ...

Mytv super更新後tvb block 咗呢個功能
仲有好多机顶盒都用唔到 Mytv super app
頁: 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 [210] 211 212 213 214 215 216 217 218 219
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。