paris 發表於 2017-12-31 13:39

leeon 發表於 2017-12-31 13:26
你講得真好笑,無能力就吾好用。無錢就無得用,買部機番嚟要自己傷腦筋,我未聽過!咁又係,呢度大把寫手 ...

A5我起初用都比佢玩到有點心灰,但有左呢個POST後問題遂一解決,
由比部機玩我,變成我玩部機,講真呢個過程都幾考個人數質,有時氣死你呀,由其係海報牆!
而家我A5升去A11,又係考驗緊我既EQ時候!哈哈!

阿風 發表於 2017-12-31 14:37

leeon 發表於 2017-12-31 08:09
坦白講,呢個牌子我以後都black list佢,連基本聲音都可以出D啪啪啪聲出嚟。所謂HDR10得啖笑。新嘅軟件更新 ...

d 啪啪聲真係好煩。。。

另外好多卡拉 ok 字幕出唔到, 初部睇只要係用另一條 video stream 加上去的卡拉OK字幕都出唔到。。
(例如: Joey 1314 concert karaoke bluray)

阿風 發表於 2017-12-31 14:39

leeon 發表於 2017-12-31 08:18
出三,四千買A10,A11真係俾多小小,買oppo203JB好過,我部205無JB播4K 除静音師太外,基本上播到晒。而家搵 ...

如果。。。
如果。。。
如果 O 記可以好似以前咁JB 左仲可以不停更新就買左啦。。。
可惜唔得, 唯有買播放機。。。

leeon 發表於 2017-12-31 14:49

阿風 發表於 2017-12-31 14:39
如果。。。
如果。。。
如果 O 記可以好似以前咁JB 左仲可以不停更新就買左啦。。。

O記俄仔JB一個版本,基本上攪惦晒。

leeon 發表於 2017-12-31 14:54

阿風 發表於 2017-12-31 14:37
d 啪啪聲真係好煩。。。

另外好多卡拉 ok 字幕出唔到, 初部睇只要係用另一條 video stream 加上去的卡 ...

都係果句,D基本嘢都吾惦{:1_341:}

raylee 發表於 2017-12-31 20:06

leeon 發表於 2017-12-31 13:26
你講得真好笑,無能力就吾好用。無錢就無得用,買部機番嚟要自己傷腦筋,我未聽過!咁又係,呢度大把寫手 ...

事實如此, 部機係有好多奇難雜症同BUG

你見呢個TOPIC去到200幾頁你難道覺得內容全部係水份?

你有無見到OPPO UHD PLAYER有呢種THREAD?

如果無一定電腦知識/解難能力, 難道算不上是自尋煩惱?

wkchand 發表於 2018-1-1 13:41

昨晚把A10 Upgrade 1266後,可支援SAMBA AUTO SEARCH, good哂。{:6_122:}

toms110 發表於 2018-1-1 23:31

paris 發表於 2017-12-31 13:39
A5我起初用都比佢玩到有點心灰,但有左呢個POST後問題遂一解決,
由比部機玩我,變成我玩部機,講真呢個過程 ...

呢部機的確幾考EQ同耐性, 我都係由呢個post第一版學嘢, 學到有份留言講心得{:6_122:}

toms110 發表於 2018-1-1 23:41

部A5確係有唔少bug有待修復, 但以呢個價錢, 對應返俾到我嘅嘢, 我覺得已物有所值, 我只要求部機可讀到所有檔案、開到大部份藍光介面、出到近乎完美嘅海報牆, 如果你有返少少耐性同曉上網搵搵資料, 以上功能絕對發揮到有餘.
不過都係果句, 呢啲國貨我一定有所保留, 千餘元貨仔不妨一試, 至於去到三、四千嘅就我都唔會去搏.
p.s: 呢個post可以去到2xx, 又何需要打手去灌水??{:6_146:}

on99no 發表於 2018-1-2 00:35

近排用部A10播放檔案後,
外置碟盤內的電影檔會變成不能刪除!!
真奇怪,
有無其他Ching都是這樣?
頁: 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 [204] 205 206 207 208 209 210 211 212 213
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。