pclkh 發表於 2017-12-10 02:36

咁多位Ching 有個好重大既問題想請教咁多位

尋日買左A5, 跟足曬樓主既setting,但發現有一個問題就係當用apps(eg. Kodi) 播Video既時侯
大概過幾十秒聲音就會卡左一下(但Video冇卡)
或者可以話係某個時刻既聲音突然被延長左零點幾秒
但當我用USB播片就冇呢個問題,想問可以點搞{:6_125:}{:6_125:}{:6_125:}

Ps. 最update FM, HDMI output, 用Lan線所以應該唔關network問題事

alfred_cht 發表於 2017-12-10 11:02

ming 發表於 2017-12-10 00:15
開晒權限,應該無問題喎

小弟已經開哂....A11加到nfs條path但讀唔到入面子file

以下是Qnap NAS setting

大玩偶 發表於 2017-12-10 16:13

pclkh 發表於 2017-12-10 02:36
咁多位Ching 有個好重大既問題想請教咁多位

尋日買左A5, 跟足曬樓主既setting,但發現有一個問題就係當用ap ...

NFS 定就咁 共享 Folder ?
會唔會係 讀取來源問題 ?
Docking ? 內置Hardisk 駁電腦 ?

ben36 發表於 2017-12-10 16:19

我都係用QNAP, 一樣攪左幾日都開唔到, 灰.惟由COPY去另一隻外置HARDDISK先開到.

OPPO 205讀到, NAIM MUSO又讀到, 係部A11讀唔到.

另外自動搜索中文字幕又唔WORK, 更灰. 都唔知買來有什麼用{:1_247:}

alfred_cht 發表於 2017-12-10 16:56

ben36 發表於 2017-12-10 16:19
我都係用QNAP, 一樣攪左幾日都開唔到, 灰.惟由COPY去另一隻外置HARDDISK先開到.

OPPO 205讀到, NAIM MU ...

咁樣搞到好失望
投資左咁多就係想用一邊用NAS BT完個file就係A11揀
已經照足哂網上建議做set NFS
條nfs network path都係A11度加到但就load唔到任何一套戲

如果抄落hardisk到再play之前已經做緊
洗乜投資NAS(入場費半皮)

有冇師兄可以幫幫手?

ben36 發表於 2017-12-10 18:17

alfred_cht 發表於 2017-12-10 16:56
咁樣搞到好失望
投資左咁多就係想用一邊用NAS BT完個file就係A11揀
已經照足哂網上建議做set NFS

多謝版友eddy310幫手send 相比我跟住設定,已成功拎到file, 你都試試啦

ben36 發表於 2017-12-10 18:19

不過字幕問題仍未解決,各位有沒有什麼好方法?

paris 發表於 2017-12-10 18:55

ben36 發表於 2017-12-10 18:19
不過字幕問題仍未解決,各位有沒有什麼好方法?

師兄,呢個線上字幕功能,等於你自己上網搵字幕下載一樣,
你係網上搵唔到既字幕,唔好期望呢個功能可以搵到,
所以自從由A5有呢個功能開始,都一直當佢冇用既,
所有影片檔都係自己上網搵字幕下載!

ben36 發表於 2017-12-10 19:10

paris 發表於 2017-12-10 18:55
師兄,呢個線上字幕功能,等於你自己上網搵字幕下載一樣,
你係網上搵唔到既字幕,唔好期望呢個功能可以 ...

明白, 但我早十幾日之前買了部开博尔Q10 PLUS 確實是可以在線下戴, 見部A11有團購及開箱測試4K畫質比美OPPO, 決定退回部Q10輸運費及關稅算都訂了A11, 點之

ming 發表於 2017-12-10 21:20

線上字幕,全部簡體,唔岩我
頁: 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 [196] 197 198 199 200 201 202 203 204 205
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。