設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Anson0123

[討論] 所謂的合金原來係。。。。。

科林玩家

但是 levander 那條線是否改過,還是本身設計成這樣,我也不清楚,LZ 應要自己去問清錯。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

八卦問句,新人新線,想換咩頭換咩耳機嚟插呢?
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

樓主 .....  WHERE U GO .... 樓主 .....  
Eso SA60/Rega P9
老麥 MC2200/山水 C2301 & B2301
馬記 SC9 & SM9
Dyna C1

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

換CM頭點解唔返Labkable攪呢
(Post76 Android 手機版送出)

新仔玩家

大家好, 前幾天, 我要去美國工作, 所以沒有時間回覆你們, 因為我是做採購工作經常要去不同地方睇樣品。

edm230 : 你好, edm230師兄, 我是由Shure插頭轉CM插針, 因為我是由UE 900S 轉 Earsonics SM64。
               (因為有個Forum話SM64 人聲好過UE 900S, 但借個朋友既SM64試完後發覺UE 900S既低音無咩 , PS: 呢個係我覺得既感覺)
WE300B : 你好, WE300B 師兄, 我要去美國, 所以覆唔到你。
jc9314 : 你好, jc9314師兄, 因為買既時候DXM話係佢地比返個師父維修, 但果時我等左2個星期都無回頭, 而且我要去法國工作, 所以叫DXM比返我, 之後拿去別店換頭, 因為佢地可以即日比到我, 但佢一開就見到咁。

我開Post係想知道, 合金線係唔係等於接駁線? (自己咩都唔識, 只想學下野)

如果你地無答案, 我只可以希望等官方有無明確解釋。

新仔玩家

Labkable Pro Shop

近日網上流傳有客戶對本公司出品的線材用料存有疑問,由於一直在台灣進行音響展的關係,因此延誤了回覆,本人慬此致歉。在此我想分享一下個人的意見:

我們一向奉行Quality Buying Service的銷售方針,用心服務每一位顧客,熟悉我們的朋友更知我們並非把利潤放在首位,而是以客戶稱心滿意的購物体驗才是我們奉行的原則,多年來正正就是一直誓死堅持及捍衛此等信念,當初由一間只有百多尺而且單一只銷售台灣萬隆(NEOTECH)音響線材的蚊型公司而迅速地發展到代理多國音響配件品牌,產品群觸及多個範疇的公司。如果沒有一大班不離不棄的舊客戶及新客戶的一直支持,及向其他朋友的介紹,本公司絕對不能於短短幾年間可以發展到如此的規模。

我們懇請樓主馬上帶同你的耳機線及本公司特約經銷商所發出的單據聯絡(TEL:6775 0736, email: sale@labkable.com)本公司職員,任何時候都樂意解答你對線材的疑問及解決一切有關售後的問題,更歡迎就產品提出你的寶貴的意見。

一直以來,我們亦有為本公司出品的所有線材提供一年的免費維修服務,當中不包括人為損壞及私自對線材進行修改等情況。而我們亦會為所有Labkable新舊線材提供更換插頭的服務,收費相宜,以確保線材調音及工藝的一致性,歡迎查詢。

我們一直強調線材,器材及個人聽感上的配合,因此我們所有出售的耳機線均備有多款不同的耳機插頭版本及提供免費試聽的服務,只要客戶提前預約我們定必為您安排所需要的 線材到本店試聽,費用全免,耳聽為實。

過往銷售NEOTECH,TELOS及其他音響線材的經驗,我們深明調音的重要性,所以我們出產的耳機線材會運用了音響線材的調音技巧,包括開發者及多年來客戶的意見而成,並非單憑線材導体成份而產生出什麼的聲音 。當中的調音環節並非肉眼能看到,但客戶絕對能聽得到,最具代表性的包括HQT煲線的時間參數、混合不同金屬導體,不同銲錫對聲音的表現、銲接的温度、所有銲點的保固及耐用性等等都在調音的範疇之內。而我們亦會在線材的耐用性、耐潮能力及聲音表現作出平衡,例如很多耳機線的生產商也會為了加強耐用性而在插頭上加入熱熔膠保固,但這種做法會完全破壞音場的平衡度及大大減低聲音的通透度等等,這些都是經過我們周詳的考慮後而對線材的聲音表現及耐用情況兩者中作出取捨, 加上優質的售後服務都是我們多年來深受世界各地客戶擁戴的主要原因之一。

以上純屬個人意見,最終我還是建議樓主盡快帶同線材及銷售單據到本公司查詢。只要是本公司出品的線材,我們都會盡力為每位客戶解決線材上的疑問及歡迎彼此交流。

在此本人更想借機會衷心感謝多年來一大群舊客戶,新客戶,好朋友,好朋友的朋友等等對LABKABLE的支持及愛戴,我們深信客戶就是我們最重要的資產, 亦是推動我們不斷壯大的原動力。

Edmond

銀級玩家

Lakable Edmond 真係講左好多「題外話」,貼左好多「題外相」

睇完好似冇睇。
Schiit Jotunheim, Sennheiser HD600, Neumann KH120A, Tecsun PL-310ET.
ZiShan Z3, ---.

科林玩家

Labkable 發表於 2015-8-17 13:56
近日網上流傳有客戶對本公司出品的線材用料存有疑問,由於一直在台灣進行音響展的關係,因此延誤了回覆,本 ...

路過。。
打一大篇根本純粹為左抽水賣廣告,對呢件事上簡單點就係叫人搵客服。。
又貼圖又分享乜Q見證,虛偽到爛既仲話以客戶為先唔係為左賺錢。。
有冇咁嘔心呀?!
我由唔識呢間公司到睇完D咁既回覆就怕左呢間野了。。

銀級玩家

其實 Edmond 呢d咁既回帖真係公關災難,既無澄清問題、又hard sell又自我吹虛,唉,睇完真係O哂咀。
賣廣告係可以,但唔該你自己開個新post.
曾幾何時,都諗過下 labkable usb線、HD700線之類,睇完 Edmond 既神回,大倒胃口!
算了。
Schiit Jotunheim, Sennheiser HD600, Neumann KH120A, Tecsun PL-310ET.
ZiShan Z3, ---.

專業玩家

應該係依條
我只可以講調聲依家嘢我地識條毛咩
只要信不要問⋯