設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: avgod

2022 Q990B用家分享交流區 (1008.2固件) (#33樓 音效分享)

進階玩家

mimowai 發表於 2022-8-15 07:31
iphone 用到 samsung smartthings app
右上角 menu >  information 就睇到

THANKSSS
搵到了

見習玩家

Q990B Settings

Q990B Settings

跟咗呢個settings好正, 好似升級咗咁

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
xyz56789xyz + 20 + 20 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

黑鑽玩家

三星玩樂勲章

PhilipPang@FB 發表於 2022-8-16 01:35
https://www.youtube.com/watch?v=r68F_gdXqwA&list=LL&index=1&ab_channel=%E9%BA%A5%E5%A3%AB%E5%BD%B1 ...

呢個settings 睇歌舞片如大娛樂家,或者演唱會影碟一流。

進階玩家

PhilipPang@FB 發表於 2022-8-16 01:35
https://www.youtube.com/watch?v=r68F_gdXqwA&list=LL&index=1&ab_channel=%E9%BA%A5%E5%A3%AB%E5%BD%B1 ...

正....都想問下跟上圖SET完D野之後先至再TUNE AUTO EQ一次?

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

請問各位師兄,我同事都買咗個990b,佢用LG C2,但係EARC連唔到,有冇師兄咗呢個情況?

高級玩家

唔好意思,我正想買 75吋 QN90B 同埋 Q990b, 如果電視唔掛上牆,請問soundbar 能夠放係電視個stand上面而唔會姐住電視最底位置的畫面嗎?唔該晒

見習玩家

swhome1205 發表於 2022-8-16 11:22
正....都想問下跟上圖SET完D野之後先至再TUNE AUTO EQ一次?

yes ... 詳細可以睇下佢條片

黑鑽玩家

三星玩樂勲章

PhilipPang@FB 發表於 2022-8-16 23:54
yes ... 詳細可以睇下佢條片

有個疑問:
AutoEQ TUNING 係set 好咗listen mode / equaliser 之後做?! 咁Volume又駛唔駛校到平時睇戲嘅音量先至做tuning?

進階玩家

原來我都開唔到Adaptive Sound+..........
係咪要先熄左SpaceFit 先? 然後再係SETTING 開多次Adaptive Sound+ 先可以呢?>

用緊Q70T TV

進階玩家

xyz56789xyz 發表於 2022-8-14 12:42
師兄部Q70T 可以開啟智慧mode 出Adaptive sound+,都係淨soundbar 出聲但就包圍感再好少少 ...

我諗唔明...SETTING果度點解Adaptive Sound+ 果個位灰左 揀唔到

淨係可以用Adaptive Sound

TV=Q70T