設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: avgod

2022 Q990B用家分享交流區 (1008.2固件) (#33樓 音效分享)

鉑金玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

swhome1205 發表於 2022-8-18 10:40
原來我都開唔到Adaptive Sound+..........
係咪要先熄左SpaceFit 先? 然後再係SETTING 開多次Adaptive So ...

我都係Q70T電視, 我剩係o係個 app 開到

鉑金玩家

swhome1205 發表於 2022-8-18 11:02
我諗唔明...SETTING果度點解Adaptive Sound+ 果個位灰左 揀唔到

淨係可以用Adaptive Sound

我一駁 Q990b 就灰左, 但o係個 app 開到

進階玩家

mimowai 發表於 2022-8-18 12:07

APP 都係就咁ADAPTIVE SOUND
無+

鉑金玩家

swhome1205 發表於 2022-8-18 11:02
我諗唔明...SETTING果度點解Adaptive Sound+ 果個位灰左 揀唔到

淨係可以用Adaptive Sound

有冇駁其他 HDMI?

黑鑽玩家

三星玩樂勲章

mimowai 發表於 2022-8-18 12:07

會唔會HDMI 線冇插去 eARC port只係插去其他位,eARC要喺設定入面enable。

進階玩家

mimowai 發表於 2022-8-18 16:38
有冇駁其他 HDMI?

無呀~

SOUNDBAR >電視 插係HDMI 3 (eARC )

進階玩家

xyz56789xyz 發表於 2022-8-18 20:43
會唔會HDMI 線冇插去 eARC port只係插去其他位,eARC要喺設定入面enable。

SOUNDBAR  果條HDMI 插左去 電視 eARC port(HDMI3)

eARC要喺設定入面enable>>>>>>>應該設定左

黑鑽玩家

三星玩樂勲章

swhome1205 發表於 2022-8-19 09:36
SOUNDBAR  果條HDMI 插左去 電視 eARC port(HDMI3)

eARC要喺設定入面enable>>>>>>>應該設定左  ...

990B 有冇 show 到 eARC?

進階玩家

xyz56789xyz 發表於 2022-8-19 18:22
990B 有冇 show 到 eARC?

有呀

鉑金玩家

我覺得三星限制舊電視對應 Q990b 一 d 功能或 bugs