設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: avgod

2022 Q990B用家分享交流區 (1008.2固件) (#33樓 音效分享)

高級玩家

請問有無人知 我點解插hdmi 佢認唔到我個喇叭 之前一路無事 近依個月發生依個問題 換左幾條hdmi 都係咁 我電視係用qn95

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

有冇師兄PS5直插Q990B? 今日試有聲冇畫面, 係唔係PS5有野要set?

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

tab 發表於 2023-6-23 08:43
有冇師兄PS5直插Q990B? 今日試有聲冇畫面, 係唔係PS5有野要set?

先直駁電視降低PS5解象度睇下有無問題,無問題才慢慢開番晒影象優化的功能,睇下得唔得!

鑽石玩家

阿定 發表於 2023-6-23 15:50
先直駁電視降低PS5解象度睇下有無問題,無問題才慢慢開番晒影象優化的功能,睇下得唔得! ...

Thanks,
直駁舊電視冇問題, 因為hdmi線唔夠長先想駁sb再上電視.

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

tab 發表於 2023-6-27 08:54
Thanks,
直駁舊電視冇問題, 因為hdmi線唔夠長先想駁sb再上電視.

我意思係先直駁電視,將個解象度降底,例如轉去720P,咁樣之後經SB上電視就應該會出得番聲畫,然後再慢慢加番4K,HDR,VRR等上去,睇下邊樣出問題

鑽石玩家

阿定 發表於 2023-6-28 10:01
我意思係先直駁電視,將個解象度降底,例如轉去720P,咁樣之後經SB上電視就應該會出得番聲畫,然後再慢慢 ...

thanks

黃金玩家

包圍感同低音真係唔錯

黑鑽玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

Greathpto8 發表於 2023-7-21 11:14
包圍感同低音真係唔錯