設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: michael.t

[Disney+] MCU十三套電影11月12日會新增IMAX ENHANCED至Disney+

鑽石玩家

WilsonWong4@G 發表於 2021-11-15 09:49
仲有Bridget Jones系列都好似喺iTunes搵唔到…… 照計呢個系列唔算係冷門啩?

billyyau 唔會答㗎啦,我問佢嘅大量問題佢都扮睇唔到唔答啦,由佢潛水縮頭啦!

白鑽玩家

WilsonWong4@G 發表於 2021-11-15 09:33
都想請教吓billyyau師兄,最近剛出咗套叫做“讀心叛變 Chaos Walking”嘅戲,可以喺邊個串流平台可以睇到或 ...

你估串流平台真係乜戲都有得睇咩,獅門嘅電影就冇啦,不過讀心叛變華娛啱啱出咗碟.只係冇4k啫

黃金玩家

老五 發表於 2021-11-15 11:31
你估串流平台真係乜戲都有得睇咩,獅門嘅電影就冇啦,不過讀心叛變華娛啱啱出咗碟.只係冇4k啫 ...

我知出咗碟呀師兄!不過bilyyau師兄講到iTunes好似乜都有咁,咪問問請教一吓囉!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

想問大家層次可否高返少少?
道理講唔通就講片源?
咁片面嘅話我都識講,伊波拉病毒有冇實體UHD版?你估實體碟真係乜戲都有得睇咩?

老老實實,有冇人可以針對返實體碟嘅獨有優勢來證明實體碟的存在必要,好難答嗎?

鑽石玩家

billyyau 發表於 2021-11-15 11:40
道理講唔通就講片源?
咁片面嘅話我都識講,伊波拉病毒有冇實體UHD版?你估實 ...

billyyau, 直接問你呀,繼續懦夫縮頭扮睇唔到唔答潛水吖?

"睇返咁多發言,我睇唔到有人贊成停止串流服務,絕大多數都話同時有睇影碟同串流,反之只有一位思維邏輯受挑戰人士贊成停產實體影碟。

即係話,去到呢一刻,討論重點已經係"支持多項欣賞電影選擇"同"支持只以及只限以串流欣賞電影".

我相信正常人都會支持有得選擇啩?點會有人想自己冇得選擇㗎?"

白鑽玩家

道理講唔通就講片源?
咁片面嘅話我都識講,伊波拉病毒有冇實體UHD版?你估實 ...

笑咗,哥仔,你作為參與討論者,你只是陳述說你的理據立場,對方陳述自已,何解你自已又成為裁判,人咃的[理]有冇無理,自己判自已有[理]人哋應該點點點。這是辯論遊戲規則,小學生都識,你已衰到貼地近零支持,又要求重新來過,你要明白點玩法不是聽你節奏帶動。  有人支持並不是[圍爐取暖],討論區不是要取到其他人支持自己立場嗎?,但我估你都唔會明。做人唔好咁x核凸。

never-argue-with-stupid-people-they-will-drag-you-down-6158752.png

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
HDDVD + 20 + 20 一針見血

查看全部評分

黃金玩家

道理講唔通就講片源?

師兄我諗您誤會喇!我本身都有用串流服務同喺iTunes買電影嘅習慣,而且係我睇戲嘅主要途徑。我喺iTunes買電影嘅數量唔一定比閣下多,不過都有四位數字…… 我絕對認同呢個係一個好方便嘅途徑。只不過係當有啲想睇嘅戲唔可以透過用串流或iTunes去睇嘅話,咁實體碟暫時仍然係唯一嘅途徑,所以我並唔會對實體碟嘅存在予以否定,同樣亦唔會對串流有任何否定…… 反過嚟講,我覺得大家活喺呢個有實體碟時又有串流可以選擇嘅年代,係一件幸運嘅事…… BTW Bridget Jones我知可以喺HBO GO睇到,質量我唔在意亦唔介意,只係希望佢唔好失驚無神落咗架啫! 如果遲啲ITunes有呢個系列可以買,我都會幫襯。

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
allen89 + 50 + 50 任何媒體,支持正版已值讚賞

查看全部評分

鑽石玩家

WilsonWong4@G 發表於 2021-11-15 12:14
師兄我諗您誤會喇!我本身都有用串流服務同喺iTunes買電影嘅習慣,而且係我睇戲嘅主要途徑。我喺iTunes買 ...

師兄仍然可以用咁理性嘅方式回應呢位思維邏輯受挑戰嘅人士,我對師兄嘅厚道真係好佩服。

BTW 有四位數字數量嘅itune電影,相當驚人喎!

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
allen89 + 50 + 50 辯論只適合同理性人仕探討

查看全部評分

黃金玩家

仲有想講嘅係音樂會、演唱會類別,如果冇咗實體碟,暫時似乎冇乜方法可以睇到。我本身都有subscribe Qello Concerts呢個串流服務,但都唔係咩演唱會都會有。所以呢刻甚或未來一段時間,實體碟應該仍然有佢嘅存在價值吧!

黃金玩家

HDDVD 發表於 2021-11-15 12:24
師兄仍然可以用咁理性嘅方式回應呢位思維邏輯受挑戰嘅人士,我對師兄嘅厚道真係好佩服。

BTW 有四位數字 ...

坦白講,iTunes買電影係幾抵同方便…… 我只係用一般器材睇電影,唔係好似呢度其他師兄咁有要求,所以我幾鍾意呢個途徑。但咁唔代表實體碟冇存在價值。