設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Akhkmike

[4K/8K電視] 集中研究水貨電視

鉑金玩家

淘寶現在的LG 65 C1只要人仔12800,殺價殺得非常狠。

黃金玩家

takethat3t 發表於 2021-9-24 19:15
淘寶現在的LG 65 C1只要人仔12800,殺價殺得非常狠。

師兄,有冇link?

高級玩家

終於到我喇 , 最驚喜係掛牆個part ,咁大部都可以申出黎左右調,食飯岩哂唔洗斜住睇,大鄉里重停留緊原裝個d野

老師傳真係勁睇兩眼check兩下就知咩位有電線,重叫我坐定定就自己高度裝,最buy佢呢句最緊要自己舒服,佢d架生超pro 一路鑽都無塵, 成set野特工咁 唔知以為裝乜 經驗+裝備 = 堅

起初老媽唔支持買水貨覺得一定有野唔同驚我比人呃,到師傅教埋佢YouTube 語音搜粵曲即刻和諧哂,全程WhatsApp 勁問野同掛牆問題,貨到先比大數,我都估唔到買野依家咁方便, 其實幾間鋪都差唔多價,最後簡左間立場一致試下, 掂哂,超讚, 比錢個刻老媽重開心,見我數幾張就埋到單貼士都比多d

3* 65吋 qled
鋪 : 唔公開講  立即鮮明  最緊要自己舒服

高級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Jackyleung8899 發表於 2021-9-26 10:31
終於到我喇 , 最驚喜係掛牆個part ,咁大部都可以申出黎左右調,食飯岩哂唔洗斜住睇,大鄉里重停留緊原裝個d野 ...

Ching, 可否pm我邊間?thanks

進階玩家

想請問水貨sony x90j有無set [開機行為]? set一開機係睇電視

我見行貨說明書就有一句 “電視開啟時可能顯示主畫面。透過變更以下設定,您可以將開啟電視時顯示的畫面變更為關閉電視之前您在觀看的電視廣播頻道或HDMI等外部輸入。“

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

想請教一下,如果買85吋,水貨,有咩揀🙏🏻
主要睇過三星QN800A/900A,同SONY Z9J
但好唔想SONY水貨冇google play全部大陸野🙏🏻

星級玩家

wong1777 發表於 2021-9-30 23:56
想請教一下,如果買85吋,水貨,有咩揀🙏🏻
主要睇過三星QN800A/900A,同SONY Z9J
但好唔想SONY水貨冇googl ...

咪3* or LG 但要去到8 K ?

sony 睇上面d回覆都知。。。無原裝野係差d

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kkfaikk 發表於 2021-10-1 00:47

我就係睇左SONY啲評價,冇Google play變大陸機不如唔好用😩但佢Z9J我睇過A*life部港行真係幾出色
同埋反正要換所以我諗不如直接上8K🤣budget有70-80k,但又見而家3*隻NEO同LG嘅QNED好似差唔多咁,唔知點揀

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kkfaikk 發表於 2021-10-1 00:47

同埋我主要打機同睇戲,小影院

星級玩家

wong1777 發表於 2021-10-1 02:40
我就係睇左SONY啲評價,冇Google play變大陸機不如唔好用😩但佢Z9J我睇過A*life部港行真係幾出色
同埋反 ...

其實答案都有咁濟,你接受唔到sony 水機 缺點 out

論整體 LGc1 但有燒印疑慮 黑位層次一定係oled 優勝近乎無限對比度,亦支援Dolby Vision

一係QN90A 用Mini LED VA面版 d色出眾 係黑位遜色小小但不支援Dolby Vision

去大鋪比較下 d色 第一身感覺最重要,你咁高預算買返依家合適機款比較好d , 8k都係未大眾化 留錢到時再換都未遲,以上意見 純屬個人意見  有錯更正 希望幫到你