設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Akhkmike

[4K/8K電視] 集中研究水貨電視

星級玩家

woopuikwan 發表於 2021-9-16 20:38
香港入手會貴過淘寶2K

我會咁諗,兩千蚊當是避免運輸風險。
淘寶買的話再問運輸商,始終中間有D乜差池就要自己孭。香港買起碼一個星期有問題都可以退。

新仔玩家

好絕望咁上網搵緊可以點搞, 運左部電視落黎, 同意唔到個條款宜家咩都做唔到呀😭😭 有冇人有建議俾到我? 打左去香港大陸三星客服兩邊互推..

新仔玩家

man12212011 發表於 2021-9-21 15:45
好絕望咁上網搵緊可以點搞, 運左部電視落黎, 同意唔到個條款宜家咩都做唔到呀😭😭 有冇人有建議俾到我? 打 ...

我買左三星the frame呀, 有冇人有經驗?

科林玩家

Ben19667788 發表於 2021-9-10 16:38
呢度感謝返師兄無私分享🙏🏻
我係呢度分享返啦 因為初初睇到呢個post先知原來水貨平咁多 初初知道係大陸做 ...

多謝師兄的詳細分享,我也因此在 盛X 星期日落訂,在上星期二已安裝了Sony A90j.  如師兄講,與負責人溝通時講解好清楚詳細。

送貨方面,因為我只提供最早在家時間(3:45pm),所以店主安排後少少時間到安裝(5:15pm)。不過就3:30pm未收到安裝師傅來電,自己再Whatsapp問負責人,佢好快回覆我,之後安裝師傅都聯絡咗我。

安裝方面,我本身已有架放在牆上,師傅都係上到來才知我要掛架,但都無「炸形」,仲問我安裝高度。跟住同師傅一齊上電視上架。上架之後我發現個電視機高咗,咁師傅都問我係咪OK,唔好OK都可以再處理。跟住同師傅再將個電視機台返落嚟,然後再掛上去。雖然要重做2次,但過程師傅都保持良好態度。

跟住師傅安裝Netflix, YouTube, AirPlay , 及行貨介面。接著講解操作,大致清楚。差不多6:00pm完成,仲幫手送走我部壞咗嘅Plasma。

晚上上操作電視時,唔知點樣選擇聲道,及字幕,搞咗好耐都唔知點咁,最後WhatsApp負責人,佢都好快即刻覆返我,操作指示好清楚,即刻搞掂。還說可以送一個舊的Sony遙控方便操作,用順豐寄出。這點我和太太都認為他是很樂意為用家上心解決問題。

保養方面,如之師兄述,10日包換,一個月保養,一年返廠全部保。

整體認為,今次的服務和負責人回應都係好滿意。

再次多謝呢位師兄啲post分享!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

幾錢入手?

黑鑽玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

TaylorTSOI@G 發表於 2021-9-22 08:26
多謝師兄的詳細分享,我也因此在 盛X 星期日落訂,在上星期二已安裝了Sony A90j.  如師兄講,與負責人溝 ...

恭喜!
請問AirPlay 即係樂投?行貨介面用atv launcher?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

avgod 發表於 2021-9-16 20:42
買咗水貨(國行)SONY電視嘅你哋 會唔會耐唔耐彈 你的裝置並非播放netflix最佳設備? ...

有           國行係甘冇計

星級玩家

TaylorTSOI@G 發表於 2021-9-22 08:26
多謝師兄的詳細分享,我也因此在 盛X 星期日落訂,在上星期二已安裝了Sony A90j.  如師兄講,與負責人溝 ...

呢個服務真係冇的彈喎。

星級玩家

5.1外星人 發表於 2021-9-23 01:25
有           國行係甘冇計

間唔中會出現定每次開NETFLIX都會咁?  有冇得更新個APP去解決?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

kennet 發表於 2021-9-23 21:38
間唔中會出現定每次開NETFLIX都會咁?  有冇得更新個APP去解決?

冇  吾關個APP事