設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Akhkmike

[4K/8K電視] 集中研究水貨電視

星級玩家

itfrank 發表於 2021-9-14 19:01
報告返..最後訂qn85a 55.

不過有趣聞...去鋪頭買個時吹水太高興, 個sales quote左行價, 我又唔為意. 返屋 ...

先前我買都格左幾間價, 見佢地都係標行價, 係吹水問點解 好似話驚比行貨既行街sales影相之類同放蛇

黃金玩家

spring 發表於 2021-9-13 19:53
師兄唔該哂 店主send左比我啦 插返USB落電視到 呢個app用落好方便😁

師兄 可吾可以分享埋比我呀!謝謝

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

tomwei 發表於 2021-9-10 15:24
對X95J國行都好有興趣,但香港有家BB賣國行報價都好貴。師兄你諗住點買? ...

香港入手會貴過淘寶2K

黑鑽玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

買咗水貨(國行)SONY電視嘅你哋 會唔會耐唔耐彈 你的裝置並非播放netflix最佳設備? Screenshot 2021-09-16 at 8.41.37 PM.png

星級玩家

avgod 發表於 2021-9-16 20:42
買咗水貨(國行)SONY電視嘅你哋 會唔會耐唔耐彈 你的裝置並非播放netflix最佳設備? ...

先前都有試過,始終人手裝入去 唔算係正式授權電視版

高級玩家

買咗水貨(國行)SONY電視嘅你哋 會唔會耐唔耐彈 你的裝置並非播放netflix最佳設備? ...

有無得解決? 最怕預到呢D  就算重裝都麻煩

黑鑽玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

Akhkmike 發表於 2021-9-17 01:32
先前都有試過,始終人手裝入去 唔算係正式授權電視版

雖然會有時彈出黎 但仍然4k, DV, DA 完全無問題,輸出SOUNDBAR 都食到DA,睇下大家會唔會用咩VERSION 會唔彈 想試下

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

有, 不過我照用無問題, DV, ATMOS 都出到

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

avgod 發表於 2021-9-17 11:03
雖然會有時彈出黎 但仍然4k, DV, DA 完全無問題,輸出SOUNDBAR 都食到DA,睇下大家會唔會用咩VERSION 會 ...

其實買水機, 就好以前買日版水機TV , 音響器材咁, 無TUNER , 無我地電壓咪又係咁樣見招拆招, 邊有咁好下下都原全一模一樣
就算本文都幾吹棒既3*, 某D型號你可能見OS 一樣, 原來佢背光燈同行機唔同, 少左既又有....(帶得頭盔先, 我今年機型無研究)

我就簡機件一樣, 只係安裝地方唔同, 同行既OS 唔同, 不過都用到又有繁體, 就算簡體都照用以前日機日文, 澳洲機英文又咪係咁照用
我今次比較想睇DV, 所以簡有DV既機為先, 我之前都用開3*TV, 我同家人都深度慣左點用佢個超簡單REMOTE

今次S 只差係無得一鍵出字幕同轉語音, 換個TB既已經解決晒啦

https://detail.tmall.com/item.ht ... tm_source=post76.hk

所以我覺得睇自己要本身機能, 定要操作OS一樣, 各有取捨

之前買機POST, 有埋解決駁AMP EARC無聲或斷開連接 果粒插頭
https://post76.hk/forum.php?mod= ... rid=1680&page=1

進階玩家

唔知有無師兄知LG qned91 唔知會唔會有水貨?