設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Akhkmike

[4K/8K電視] 集中研究水貨電視

進階玩家

Jackyleung8899 發表於 2021-9-26 10:31
終於到我喇 , 最驚喜係掛牆個part ,咁大部都可以申出黎左右調,食飯岩哂唔洗斜住睇,大鄉里重停留緊原裝個d野 ...

師兄有野請教 我pm左你謝謝

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Ben19667788 發表於 2021-9-13 18:00
想問問師兄金色個款搖控 可唔可以pm我淘寶條Link? 我淘左隻同你個隻一模一樣 但無Sony既標籤 上下左右鍵 ...

金色搖控個Sony Logo其實我係另外買貼紙貼上去的(都係淘返黎)     嗯...所以我最後都係買咗銀背光版

星級玩家

NunthasabK@G 發表於 2021-10-5 12:30
想買機,有無介紹75 吋 ,無乜特別要求 ,港豬心態 , 唔好太貴又有功能咁(打機),唔洗8k 同 頂級 做到就 ...

2021 年款兼容 ps5  75吋 選擇好小  3* 同 sony 都要去到 top model 先有, $$ over 哂 , 擺細d 65選擇會多好多,或者考慮水機, 75吋香港代理好蝦人一係就入門 一係夾你買貴機

銀級玩家

Samsung 75Q70A 水機
$16XXX
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度550nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

Samsung 75Q80T 水機
$18XXX
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 48分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY

LG 77" OLED TV C1 OLED77C1PCB 水機
$37XXX
1. 100hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1*4, 支援4K120, VRR, ALLM
7. α9 GEN4 影像處理器
8. 光度600nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出
Current:AK380+AKAMP, FITEAR MH335DW Studio Reference

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

stepmic 發表於 2021-10-7 10:23
$16XXX
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通 ...

係我就揀C1

進階玩家

stepmic 發表於 2021-10-7 10:23
$16XXX
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通 ...

我參考下, 你報埋價? 邊間?

進階玩家

銀級玩家

NunthasabK@G 發表於 2021-10-7 11:17
我參考下, 你報埋價? 邊間?

盛澤囉, 基本上呢個POST開頭既資料都係係我連登個電視POST COPY過來
Current:AK380+AKAMP, FITEAR MH335DW Studio Reference

進階玩家

stepmic 發表於 2021-10-7 13:17
盛澤囉, 基本上呢個POST開頭既資料都係係我連登個電視POST COPY過來

唔知你有心定無意 , 又係打手,,,過主啦  好比唔比比呢間 , 又要做人生意又要藍到出汁 , 咩post 我唔知, 咪係到R生意

銀級玩家

NunthasabK@G 發表於 2021-10-7 13:59
唔知你有心定無意 , 又係打手,,,過主啦  好比唔比比呢間 , 又要做人生意又要藍到出汁 , 咩post 我唔知,  ...

咁你可以當我冇講過吧