設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Akhkmike

[4K/8K電視] 集中研究水貨電視

星級玩家

itfrank 發表於 2021-9-1 21:55
我問左幾間, 個價都係差個幾百, 都係10日至14日內有壞包換養. 有D話三個月內佢自己做保養, 不過呢PART我都 ...

SSP有間話保1年...唔知堅定流.

星級玩家

kennet 發表於 2021-9-3 15:49
SSP有間話保1年...唔知堅定流.

我買個間就係保一年呀,唔知係咪一樣呢,買左到依家用左一排 不錯 ,都唔希望有事啦

專業玩家

longfan 發表於 2021-8-30 14:28
分享買水事情,落單到出貨約10日!早上10點水貨佬送貨!安裝過程一般!唯走後發現開機有問題!再去電相熟店 ...

師兄 請問係邊間可唔可以pm我 正想入手你呢部 唔想中招

星級玩家

我部 Samsung 75' QLED 上年7月係土瓜灣有間嘢訂,而家玩左年幾,都好好一切正常,配埋個Samsung Soundbar睇戲睇Netflix好過癮。

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

kkfaikk 發表於 2021-9-1 21:35
samsung lg 無問題,  
sony行機用android 水機無android , 最多轉介面裝大陸平台 APP都係手動裝 重置就會 ...

Sony 水貨有美水和大陸水,美水A90J係Google TV, 可以google play裝app, 用airplay, 有語音控制,有粵語介面

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

我嘅唸法係行水服務都係有好有唔好,同埋部機易唔易壞都係睇自己好唔好彩,我部機平行一半有多,壞咗整唔到買多一部都平過行(壞機用來做零件:)),買行貨即係此多一部錢希望有好保養服務,呢哋係好個人嘅選擇,我就覺得唔值

專業玩家

toramindly 發表於 2021-9-8 13:24
我部 Samsung 75' QLED 上年7月係土瓜灣有間嘢訂,而家玩左年幾,都好好一切正常,配埋個Samsung Soundbar ...

師兄 係未個間盛x 我最後搵佢地落左單 不過係佢地深水埗分店落單 期待收貨中😁

星級玩家

gurahamu 發表於 2021-9-8 14:17
我嘅唸法係行水服務都係有好有唔好,同埋部機易唔易壞都係睇自己好唔好彩,我部機平行一半有多,壞咗整唔到 ...

絕對認同 , 我個部三叔跟水店買  都差唔多一半價錢,用到年半都賺左啦到時買部最新型號先岩岩平手,重有呢D 科技野兩三年功能又唔同哂,以前買行機一過左3年保咪又係無得整,我覺得大電開頭用到行順左大部份都無咁易無啦啦打柴,就算壞左都重有個機會整駁下,當然都好睇彩數啦 ,依家部機完全正常開心使用中

星級玩家

woopuikwan 發表於 2021-8-24 11:46
我想入手65A90J or X95J 國行

對X95J國行都好有興趣,但香港有家BB賣國行報價都好貴。師兄你諗住點買?

專業玩家

呢度感謝返師兄無私分享🙏🏻
我係呢度分享返啦 因為初初睇到呢個post先知原來水貨平咁多 初初知道係大陸做都唸左好耐 又無咁多功能用唔到 都縮一縮 後尾一路問一路上網睇都係揀返水貨Sony 75吋X95j初初問左有師兄推介個幾間 確實 大家價錢都差唔多 但呢間解答得好詳細亦都幫我搞得最多野 介面可以直接係電視改
YouTube Netflix 等等既app都可以裝到係電視 亦有airplay 最重要係以我所知 裝google tv個舊外置野 Netflix 係無vision同atmos 但直接裝app係電視係出到哂 落單到黎裝大約3日 過程順利 部機好滿意 係有少少意外😂 掛完上牆平水唔岩 因為係掛固定架 需要拆落黎再搞返 哂左少少時間 但一讚係師傅係專業快手既 當佢意外啦😂  保養方面佢得一個月 唸保養又唸左幾日 相比返佢個價係好靚仔 佢地話有1年工廠保 只需比千幾蚊車費就可以一年內 想直接一年保養成張單加千5蚊 最後都無揀 睇一睇返佢地公司 係網上好多人推介既 總括黎講 係滿意既 😉