LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-20 11:27

MDLP 發表於 2021-8-20 11:26
所以你咁早衝出嚟7749做乜呢

所以咪叫大師開班授徒教下大家囉

LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-20 11:31

大師平時咁多教學,但又吾教人咩高頻低頻同相反相,講完咩春夏秋冬又吾教人,淨系問,我答左又扮睇吾到,另一個師兄貼link又叫人做多d功課咁搞笑,但自己連37hz反相16ms都講得出又吾做多d功課呢下好笑。
不過有樣我好認同大師的,就系76真系教壞人{:1_332:}

csbzkI 發表於 2021-8-20 11:34

MDLP:炮與炮之間高Hz同低Hz有大機會相位有180度相差又點處理
我回答:甘复杂,设备没用的,一定要用耳子听。当相位相差7749度时,stop,哩个就是神仙相位
上面这句不好,太袭刺激用耳朵调炮的人了,我收回,say sorry
后面其实都正面回应了这个问题:两路,rew延时模拟,比较快就能搞定

MDLP 發表於 2021-8-20 12:04

LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-20 11:27
所以咪叫大師開班授徒教下大家囉

你呢個遮醜建議好落台

LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-20 12:09

MDLP 發表於 2021-8-20 12:04
你呢個遮醜建議好落台

吓?我無醜可遮啵,我真系吾夠料出咁多教學或者考人牌,點同大師

samngan@G 發表於 2021-8-20 12:22

MDLP 發表於 2021-8-20 10:32
正正經經上網做下功課
起碼知有件咁嘅事存在

MDLP兄講得無錯,你咁多時間問問題考人牌,不如正正經經了解下多炮在密閉空間與room mode的關係,甚麼1+1=2,調炮當兩聲道聽歌咩,多點動手調教,小點動口,只懂紙上談兵,好難有進步

LamsonIsm@FB 發表於 2021-8-20 12:46

MDLP兄講得無錯,你咁多時間問問題考人牌,不如正正經經了解下多炮在密閉空間與room mode的關係,甚麼1+1 ...

大師連調炮系咩都未知,一尾話反相,或者大師有妙法我地吾識

MDLP 發表於 2021-8-20 12:51

MDLP兄講得無錯,你咁多時間問問題考人牌,不如正正經經了解下多炮在密閉空間與room mode的關係,甚麼1+1 ...

方法唔係得一種
係要先認定個問題有否存在
低Hz互相抵消緊
單用DSP/EQ死推癱推都無用

samngan@G 發表於 2021-8-20 12:56

MDLP 發表於 2021-8-20 12:51
方法唔係得一種
係要先認定個問題有否存在
低Hz互相抵消緊

師兄玩緊幾多隻炮?分享下測量數據和你的調試方法,大家研究下

hjfb 發表於 2021-8-20 13:08

csbzkI 發表於 2021-8-20 11:26
其实我就想介绍一下现在国内玩家如何玩低频,过程系点,现在变成点,通常的玩法系点。
突然搞到hjfb唔开心 ...

阿低頻科技文化達人,76嚴禁講粗話嫁,什麼Ixn呀、諧音呀都唔得,可能你哋玩开d網站得啦!{:1_341:}
頁: 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24
查看完整版本: 大陆玩家低频进化史

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。