alanadc23 發表於 2017-6-8 14:04

toms110 發表於 2017-6-8 13:45
原來可以一個USB input認到曬所有?請問師兄應該點設定?

Usb 入機
所有hdd on

文件mode 新增path

等出晒usb a b c d e
Add
等scan 完

ming 發表於 2017-6-8 14:05

paris 發表於 2017-6-8 13:17
Matthew兄又有野請教你,有兩套BDMV 出到海報,但唔係出在BD區,出左去ALL,可以點改返去BD區呢?

John.Wick. ...

John Wick Chapter 2 已經出到

matthew 發表於 2017-6-8 14:10

paris 發表於 2017-6-8 13:17
Matthew兄又有野請教你,有兩套BDMV 出到海報,但唔係出在BD區,出左去ALL,可以點改返去BD區呢?

John.Wick. ...

佢點分區域我無研究過, 我長期係用ALL 的 {:6_147:} {:6_147:}
個MOVIE COVER 右上角有冇BD 呢個字丫???

toms110 發表於 2017-6-8 14:14

alanadc23 發表於 2017-6-8 14:04
Usb 入機
所有hdd on

唔該師兄,今晚試試先{:1_245:}

matthew 發表於 2017-6-8 14:23

ming 發表於 2017-6-8 14:05
John Wick Chapter 2 已經出到

MING SIR, 佢係要放響分區BD 區內, 呢樣我都真係冇咩理過

大玩偶 發表於 2017-6-8 14:33

toms110 發表於 2017-6-8 13:03
我個版本係1207EN,但係咪要用XBMC播放器先至可以用到TMDB個Database?

唔係 , 原生 Egreat 個 Video Mode , 如果你用EN 版, 預設係用 TMDB 個 Movie DataBase ,

其實就算 XMBC 都無可能自動 100% 配對成功 , 大約都係 70%~80% 左右

特別係有續集果D....FF1-6 , 生化色機 , 變形金剛 , 加納比海盜等 , 全部都要自己配對 ,

但呢一步只需要做一次 , 以後就一勞永逸 !

matthew 發表於 2017-6-8 14:36

大玩偶 發表於 2017-6-8 14:33
唔係 , 原生 Egreat 個 Video Mode , 如果你用EN 版, 預設係用 TMDB 個 Movie DataBase ,

其實就算 XMB ...

但係一洗機就...............{:6_146:} {:6_146:}

大玩偶 發表於 2017-6-8 14:38

matthew 發表於 2017-6-8 14:36
但係一洗機就...............

XMBC 係可以 backup 個 MovieWall Database , 洗機後可以 Cover 返 {:6_158:}

ming 發表於 2017-6-8 14:39

matthew 發表於 2017-6-8 14:10
佢點分區域我無研究過, 我長期係用ALL 的   
個MOVIE COVER 右上角有冇BD 呢個字丫??? ...

yes,有bd 或 4k show出黎

ming 發表於 2017-6-8 14:40

matthew 發表於 2017-6-8 14:23
MING SIR, 佢係要放響分區BD 區內, 呢樣我都真係冇咩理過

內部認到係咩格式就咩格式
自己會分別到
頁: 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 60 61 62 63
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。