toms110 發表於 2017-6-9 14:54

wahw02311 發表於 2017-6-9 14:48
呢個可能係bud, 我有時都會。

希望呢個牌子會持續更新FW改善,唔好好似呢幾年某幾個大牌子,玩唔夠一年半載,一出新款就再冇更新,官方網直情冇任何回覆

matthew 發表於 2017-6-9 17:45

toms110 發表於 2017-6-9 12:50
我琴日都試過咁嘅情況,用藍光導航播刺客教條,設定好字幕同聲音後,一play就黑畫面,要強制退出。但再試 ...

呢套片如果我冇記錯應該係20th Century Fox 的
20th Century Fox 有時要見到出LOGO 之後就要o禁 NEXT CHAPTER 制先會入到MENU
要做呢個動作係唔關A5 A10 事, 我手上有過又出到MENU 的機都要咁做, M55, C200, VIDONBOX 都試過呢個情況

matthew 發表於 2017-6-9 17:48

toms110 發表於 2017-6-9 14:54
希望呢個牌子會持續更新FW改善,唔好好似呢幾年某幾個大牌子,玩唔夠一年半載,一出新款就再冇更新,官方 ...

我買呢部機前都有考慮呢個因素, 之前真係有D 機買左之後係未UPDATE 過
所以我留意左段時間, 佢地都更新得幾快, 你部機1207就直頭快到過左龍添{:6_174:} {:6_174:}
所以我先決定買佢地試一試, SO FAR 都更新左好多次FIRMWARE, 都可以接受

paris 發表於 2017-6-10 12:12

部A5 又黎神神地本來D海報牆都攪掂左9成半以上,連跌落other果D都比我搵返出黎,{:6_136:}
點知一關機再開又冇哂,連搜尋路徑都冇埋,已set左自動添加路徑,而家要次次手動搵返幾個HDD入去{:6_129:}
部A5好似唔識save 所有海報路徑咁,次次開機就攪一次路徑及海報,唉!激X死我!{:6_197:}

ming 發表於 2017-6-10 12:14

paris 發表於 2017-6-10 12:12
部A5 又黎神神地本來D海報牆都攪掂左9成半以上,連跌落other果D都比我搵返出黎,
點知一關機再開又 ...

你真黑仔

paris 發表於 2017-6-10 12:25

你真黑仔

頂,剛剛仲死埋機添!唔係喔!{:6_164:}
簡直地獄黑仔王!{:6_206:}

paris 發表於 2017-6-10 12:33

你真黑仔

而家重開連畫面冇埋{:6_180:} ,load機畫面都出唔到!可以點攪!{:6_140:}
甩電再開都係冇畫面,有冇得用RST硬rest?

toms110 發表於 2017-6-10 13:05

我琴晚都發現我部機有一個物理性嘅問題,SD卡槽入卡只有彈力,無得插實入去{:1_348:}

ming 發表於 2017-6-10 13:43

reset 啦

odinzo 發表於 2017-6-10 14:13

paris 發表於 2017-6-10 12:33
而家重開連畫面冇埋 ,load機畫面都出唔到!可以點攪!
甩電再開都係冇畫面,有冇得用RST ...

師兄有無直插電視hdmi試下,我試過經amp去電視lock住左係電視hdmi 4 轉HDMI 3又有畫面
頁: 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 66 67 68 69
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。