大玩偶 發表於 2017-6-8 12:53

toms110 發表於 2017-6-8 12:33
我有3xx套戲,本身已經改晒香港片名,如果要我改返下載嗰陣嘅名去遷就佢上網搵海報就真係死得,同埋用原 ...

首先 你要睇下你用緊咩版本既 FW ,

如果係 CN , 佢Movie DataBase 會係 簡体字 ,

我個人建議用 EN 版本 , 會用 TMDB 既DataBase , 而且係英文 , 之後先係 nfo 入面加返 港版名都仲得

大玩偶 發表於 2017-6-8 12:56

toms110 發表於 2017-6-8 12:43
呢部機我早兩日先購入,真係唔係好熟,如果佢可以關閉上網搜尋海報,對我反而方便咗 ...

我自己大約有 250 套電影 , 基本上都用TMDB 可以配對成功

另外有 50 套演唱會 , 就自己迫佢食 Poster 同 電影資訊

abc.ISO( 藍光電影檔 )

abc.nfo ( 強制寫入電影資料 )

nfo 內容你睇返前幾頁 , 有詳細 post 過出黎

toms110 發表於 2017-6-8 12:56

matthew 發表於 2017-6-8 12:52
直接用檔案MODE 就可以SKIP 左海報牆

之前用緊HD910,一路都唔換機就係貪佢可以用海報牆揀戲播放{:1_332:}

toms110 發表於 2017-6-8 12:59

matthew 發表於 2017-6-8 12:52
海報牆右下角有顯示數量

哦,收到{:1_338:}

toms110 發表於 2017-6-8 13:03

大玩偶 發表於 2017-6-8 12:53
首先 你要睇下你用緊咩版本既 FW ,

如果係 CN , 佢Movie DataBase 會係 簡体字 ,

我個版本係1207EN,但係咪要用XBMC播放器先至可以用到TMDB個Database?

toms110 發表於 2017-6-8 13:05

大玩偶 發表於 2017-6-8 12:56
我自己大約有 250 套電影 , 基本上都用TMDB 可以配對成功

另外有 50 套演唱會 , 就自己迫佢食 Poster...

呢個我有睇到,我爬哂文先至敢留言,就係因為知道要逐套改,見到頭都暈埋{:1_352:}

paris 發表於 2017-6-8 13:17

matthew 發表於 2017-6-7 13:52
呢套野呢, 我試左好多次, 好得意, 要用CN FIRMWARE 先會直出到海報牆
咁EN FIRMWARE 就要用EN 1.2.0.2 的 ...

Matthew兄又有野請教你,有兩套BDMV 出到海報,但唔係出在BD區,出左去ALL,可以點改返去BD區呢?

John.Wick.Chapter.2.2017.1080p.BluRay.AVC.TrueHD.7.1.Atmos-FGT

xXx.Return.of.Xander.Cage.2017.1080p.BluRay.AVC.TrueH

alanadc23 發表於 2017-6-8 13:39

toms110 發表於 2017-6-8 12:43
呢部機我早兩日先購入,真係唔係好熟,如果佢可以關閉上網搜尋海報,對我反而方便咗 ...

有file mode 唔洗怕

alanadc23 發表於 2017-6-8 13:41

toms110 發表於 2017-6-8 12:30
我本來買咗個5個嘅tower,內有4隻HDD,諗住出一個USB就會認哂成個櫃,但係佢淨係認到櫃內嘅第一個,所以 ...

我4層docking 認到晒

要自己加晒咁多個usb path ga

toms110 發表於 2017-6-8 13:45

alanadc23 發表於 2017-6-8 13:41
我4層docking 認到晒

要自己加晒咁多個usb path ga

原來可以一個USB input認到曬所有?請問師兄應該點設定?{:6_134:}
頁: 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 59 60 61 62
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。