raylee 發表於 2017-6-8 10:17

matthew 發表於 2017-6-8 01:06
DOWNLOAD 到,呢個網係1個ip 同時只可以download 1個file

謝謝, 再試下

toms110 發表於 2017-6-8 11:40

大玩偶 發表於 2017-6-5 11:54
其實用耐左 原生海報牆 或者會明白點解Egreat 搞 NFS 同 SMB 會咁複雜

係因為 Egreat 執行完...

大玩偶師兄,我本身係直插HDD docking播放原盤檔案,新機盒只係做了Wi-Fi連接對應同步時鐘,沒有做任何網絡提取。

想請教一下,機盒係咪唔可以睇到HDD總共有幾多套戲?如果我將Folder內嘅poster改名強制顯示,而唔加nfo檔案,係咪只會顯示到強制後嘅海報牆而沒有電影資料?

但如果如師兄提到,機盒掃描電影嘅時候會自動上網搵海報,然後將檔案加入所屬Folder內,那會否變成有兩張海報?機盒又會顯示邊張?

alanadc23 發表於 2017-6-8 11:53

大玩偶師兄,我本身係直插HDD docking播放原盤檔案,新機盒只係做了Wi-Fi連接對應同步時鐘,沒有做任何網 ...

A5 or 10 自動上網搵海報 但唔一定岩

可以改名去另佢自動得準d

另外我都係hdd docking你多層定走鬼1dock hdd?
走鬼會次次search
多層就choose 咩drive 出咩戲

大玩偶 發表於 2017-6-8 11:55

大玩偶師兄,我本身係直插HDD docking播放原盤檔案,新機盒只係做了Wi-Fi連接對應同步時鐘,沒有做任何網 ...

一般只會發生 3 種情況 ,

1, 配對正確 , 顯示岩既電影資料
2. 配對錯誤 , 顯示錯既電影資料 .... 呢個最煩

3. 無法配對 , 直接掟去 Other 果一頁

toms110 發表於 2017-6-8 12:30

我本來買咗個5個嘅tower,內有4隻HDD,諗住出一個USB就會認哂成個櫃,但係佢淨係認到櫃內嘅第一個,所以我琴日用返舊嘅2 HDD Docking,但機盒上網搜尋完海報之後都係搵唔晒啲戲,所以我先問機盒會唔會顯示戲嘅數量,而家搞到我搵少幾多套都唔知{:1_332:}

toms110 發表於 2017-6-8 12:33

我有3xx套戲,本身已經改晒香港片名,如果要我改返下載嗰陣嘅名去遷就佢上網搵海報就真係死得,同埋用原生機盒上去搵海報,只會搵到大陸或台灣戲名{:6_126:}

toms110 發表於 2017-6-8 12:43

大玩偶 發表於 2017-6-8 11:55
一般只會發生 3 種情況 ,

呢部機我早兩日先購入,真係唔係好熟,如果佢可以關閉上網搜尋海報,對我反而方便咗{:1_260:}

大玩偶 發表於 2017-6-8 12:51

我本來買咗個5個嘅tower,內有4隻HDD,諗住出一個USB就會認哂成個櫃,但係佢淨係認到櫃內嘅第一個,所以 ...

我都係用緊 5 格 同 4 格既Docking , 不過係經電腦 NFS 出黎

你可以試下插 USB3.0 果個 Port , 正常要 USB3.0 先可以認到哂 5 格HD

matthew 發表於 2017-6-8 12:52

toms110 發表於 2017-6-8 12:43
呢部機我早兩日先購入,真係唔係好熟,如果佢可以關閉上網搜尋海報,對我反而方便咗 ...

直接用檔案MODE 就可以SKIP 左海報牆

matthew 發表於 2017-6-8 12:52

我本來買咗個5個嘅tower,內有4隻HDD,諗住出一個USB就會認哂成個櫃,但係佢淨係認到櫃內嘅第一個,所以 ...

海報牆右下角有顯示數量
頁: 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 [52] 53 54 55 56 57 58 59 60 61
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。