toms110 發表於 2017-6-9 09:28

matthew 發表於 2017-6-9 09:03
限定版呀............我網上睇最新都係得EN 1202 BETA
http:/ ...

如果桌面版本係仲新啲,咁就轉硬啦,我琴晚仲裝addons到凌晨兩三點,一陣搞一搞個FW都唔知會唔會冇晒啲野{:1_331:}

dreamchung 發表於 2017-6-9 09:43

matthew 發表於 2017-6-9 09:05
之前有問過官方, 話現在不支持, 之後未知

唔該哂!
不過好奇怪,見到A10機箱前面好似有dolby vision 既logo

matthew 發表於 2017-6-9 10:34

toms110 發表於 2017-6-9 09:25
我已經冇做nfo,犧牲資料算,務求想海報牆顯示到套戲張海報,不過暫時未試到。另外因為之前有部份字幕需 ...

以前我用C200 都係行BIG5, 之後開始見到D 編碼都轉行UTF8, 慢慢我都改晒
用CONVERTZ 一野BIG5 轉UTF8, 好EASY

仲有, 搞字幕你下次試下用SRTEDIT 啦, 簡<->繁 又得, 轉編碼又得, SRT ASS 又得, 得左

matthew 發表於 2017-6-9 10:35

toms110 發表於 2017-6-9 09:28
如果桌面版本係仲新啲,咁就轉硬啦,我琴晚仲裝addons到凌晨兩三點,一陣搞一搞個FW都唔知會唔會冇晒啲野 ...

好果刷機係會冇晒, 你一係試下就咁DOWN 返去EN1202BETA

matthew 發表於 2017-6-9 10:36

dreamchung 發表於 2017-6-9 09:43
唔該哂!
不過好奇怪,見到A10機箱前面好似有dolby vision 既logo

係, 不過應該仲有希望, 可能等下就會有呢, 軟件都係O岩O岩有

chhanthony 發表於 2017-6-9 10:59

matthew 發表於 2017-6-8 01:09
巫啟賢試左iso 行nfs 好順
1314 原來我冇,我要搵搵再試
我係1080p tv a5 a10 set 左自動轉fps

噚晚用Main Movie方式播果兩隻concert就無窒,但一用Blu-ray Menu播就窒到睇唔到
已經喺advance setting off咗個HDMI adapter

toms110 發表於 2017-6-9 11:01

matthew 發表於 2017-6-9 10:34
以前我用C200 都係行BIG5, 之後開始見到D 編碼都轉行UTF8, 慢慢我都改晒
用CONVERTZ 一野BIG5 轉UTF8, 好 ...

唔該晒matthew兄,我冇去試新嘢,一路都係用 subtitle workshop同埋Office嘅word去改一啲錯別字同繁簡轉換{:1_263:}

makmaktony 發表於 2017-6-9 11:08

昨日同個老友去 “高清先生” 鋪頭買咗部 A5,Mr Yu 真係非常細心,解釋非常清楚。服務態度一流,認真抵讚 {:1_326:}

eddycmc 發表於 2017-6-9 11:26

toms110 發表於 2017-6-8 23:20
小弟本身無4K TV, 所以機盒只設定1080P, 而播放檔案全部都係ISO同BDMV, 機盒FW係: 1.2.0.7_EN)

頭先試咗將 ...

你在哪里download英文版FW??

Thanks

matthew 發表於 2017-6-9 11:29

eddycmc 發表於 2017-6-9 11:26
你在哪里download英文版FW??

Thanks

A10
http://en.egreatworld.com/comunity/index.php?forums/egreat-a10-firmware.31/

A5
http://en.egreatworld.com/comunity/index.php?forums/egreat-a5-firmware.34/
頁: 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 64 65 66 67
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。