gordon98 發表於 2017-6-16 01:30

paris 發表於 2017-6-15 22:15
哦!咁神奇,唔通我部A5有問題,但其他4K原盤A5又解到7.1Atmos喎!

A5加 anthem avm60, 都係條atmos無聲,唔止無聲,部amp係顯示 no signal

matthew 發表於 2017-6-16 09:22

INFERNO UHD 已測試, 可以MENU, 條ATMOS 冇聲, FILE MODE 都是一樣
已在他們的QQ 群裡報告了, 不知是什麼原因
有冇CHING 有其他牌子機可以試下呢

paris 發表於 2017-6-16 09:22

gordon98 發表於 2017-6-16 01:30
A5加 anthem avm60, 都係條atmos無聲,唔止無聲,部amp係顯示 no signal

呢套原盤,我係A5 去安仔838,HDMI用開博爾T係,
係條英語7.1 Atmos 沒聲出,其他語言AC3聲效都有聲出,
部amp都係閃左幾吓就咩野都搵唔到,HDMI IN祗顯示到4K輸入,
Audio in 果part就冇野顯示出黎!

paris 發表於 2017-6-16 09:27

matthew 發表於 2017-6-16 09:22
INFERNO UHD 已測試, 可以MENU, 條ATMOS 冇聲, FILE MODE 都是一樣
已在他們的QQ 群裡報告了, 不知是什麼原 ...

但部203JB就正常出到,係部A5解唔到呢條聲效!

matthew 發表於 2017-6-16 10:16

paris 發表於 2017-6-16 09:27
但部203JB就正常出到,係部A5解唔到呢條聲效!

A5 A10 不行 {:6_125:} {:6_125:}

ming 發表於 2017-6-16 10:34

matthew 發表於 2017-6-16 10:16
A5 A10 不行

等新fw

chhanthony 發表於 2017-6-16 12:33

paris 發表於 2017-6-15 21:27
套戲選英語7.1 Atmos A5 係冇聲出,選英語AC3就有聲但會有旁白!
你直出電視我都唔知點選聲道黎試喎! ...

我都係Atmos無聲出

kbk6315 發表於 2017-6-16 12:58

本人係一名初學者近日見到大家熱買A5想了解是否可以机內平台上綱睇戲?定須要硬鍱睇?謝謝大家提供下

ming 發表於 2017-6-16 13:06

本人係一名初學者近日見到大家熱買A5想了解是否可以机內平台上綱睇戲?定須要硬鍱睇?謝謝大家提供下 ...

2樣都得

paris 發表於 2017-6-16 13:59

本人係一名初學者近日見到大家熱買A5想了解是否可以机內平台上綱睇戲?定須要硬鍱睇?謝謝大家提供下 ...

理論上得,裝apps咪可以睇!
頁: 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 72 73 74 75
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。