makmaktony 發表於 2017-6-19 19:45

ming 發表於 2017-6-19 17:02
即係可以升? 1215en

我都係 A10 用緊 EN 1.2.0.7 ,請問 EN 1.2.1.5 有無鑊氣?

matthew 發表於 2017-6-20 00:14

今晚再試開機,G:真係唔見左,之後再加返,再熄再開又冇事
唔知關唔關事,不過就算關事都好小事,加返就可以了 .vidon folder 仲在,海報好快出返晒黎

Jazzgd1 發表於 2017-6-20 04:03

Mosque 發表於 2017-6-12 16:43
個原生出聲畫好似靚過kodi

我都覺得

Jazzgd1 發表於 2017-6-20 04:14

呢部a10,我總是set不到10bit,就算set到420 10bit,轉個頭佢自動set返8bit,係咪我問題呢?

yuen0123 發表於 2017-6-20 15:10

大玩偶 發表於 2017-6-8 16:24
咁既情況 , 你要去你個HD 入面 ( 同D 戲同一層 ) , 應該會有一個 vidon 既file , 入面全部都係D 戲既Da ...

得左喇! 唔該師兄

bauhinia2304 發表於 2017-6-21 11:26

開機後去揀 "Search Network share", 可以見到SMB同NFS folders, 之後出番去主頁。
跟住再入番去揀 "Search Network share", 就見唔到SMB, 淨係見到NFS。
有冇師兄係咁樣?

Einstein 發表於 2017-6-21 11:29

請問A5用NAS va HDD 效果有什麼分別?流暢度分別?{:6_134:}

ming 發表於 2017-6-21 11:33

請問A5用NAS va HDD 效果有什麼分別?流暢度分別?

毫無分別

paris 發表於 2017-6-21 15:26

請問A5用NAS va HDD 效果有什麼分別?流暢度分別?

沙皇兄,理論上冇分別!
但實質上好睇你係用wifi定行lan線,A5 wifi 冇得行5g,所以要行lan線先至得順,
同埋都要睇你屋企Network點放線!我間屋上手如原來係兩間房入牆d lan線,夠膽死係共用一條cat5線!
一行NAS就窒到飛起,攪到我而家要係廳放條明線入房度先至得!

大玩偶 發表於 2017-6-21 16:10

bauhinia2304 發表於 2017-6-21 11:26
開機後去揀 "Search Network share", 可以見到SMB同NFS folders, 之後出番去主頁。
跟住再入番去揀 "Search ...

未試過咁樣 , 通常 SMB 係點都會見到... !

而 NFS 就一般要等 30 秒左右先會自動掃出黎 !
頁: 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 [71] 72 73 74 75 76 77 78 79 80
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。