paris 發表於 2017-6-5 23:13

alanadc23 發表於 2017-6-5 23:05
睇黎a5+nas 好難玩

唔係難玩,係我鄉下仔咩都唔識,重置部A5後個IP會唔同左自己都唔知,
一路都係錯左IP所以set唔到NFS,而家改返岩去應該掛載到!

paris 發表於 2017-6-5 23:19

alanadc23 發表於 2017-6-5 23:06
加左有咩神效 求指教

咪即係同部A5換過靚D電源線,供電好等於營養好水頭充足!

paris 發表於 2017-6-5 23:24

matthew 發表於 2017-6-5 16:41
要幫你O既都幫晒, 問題唔係響A5 度, 因為好多人都用到
如果FIREWALL 你又話CLOSE 左, 當你睇晒第一頁樓主 ...

matthew兄,我係電腦度睇返部A5 IP,真係錯左唔係1.45,係1.129.可能係重置過部A5關係,
而家改返正可以掛載到!真係唔該哂咁多位師兄指教!

matthew 發表於 2017-6-5 23:40

paris 發表於 2017-6-5 23:24
matthew兄,我係電腦度睇返部A5 IP,真係錯左唔係1.45,係1.129.可能係重置過部A5關係,
而家改返正可以掛載 ...

恭喜晒你終於搞掂{:6_177:} {:6_177:}

下一步要去router 度set fix ip 比203 同a5
如果唔係又轉左ip 就煩

paris 發表於 2017-6-6 00:45

alanadc23 發表於 2017-6-5 18:33
同意呀 我依家120套搞好 好靚仔

我部a5 對比陳年pioneer 450

加部LPS比部A5對聲效有好大幫助,平平地咪淘部玩吓!{:6_190:}
我都用緊效果都唔錯!{:6_222:}

paris 發表於 2017-6-6 00:50

matthew 發表於 2017-6-5 23:40
恭喜晒你終於搞掂

下一步要去router 度set fix ip 比203 同a5

Yes Sir!
Thank you Sir!{:6_142:}

alanadc23 發表於 2017-6-6 07:39

paris 發表於 2017-6-6 00:45
加部LPS比部A5對聲效有好大幫助,平平地咪淘部玩吓!
我都用緊效果都唔錯!

好毒呀{:6_126:}{:6_126:}

matthew 發表於 2017-6-6 09:11

好毒呀

我部A5 都加左{:6_134:} {:6_134:} {:6_134:}

paris 發表於 2017-6-6 10:33

好毒呀

你祗差一步啫!又唔貴幾百都有部,{:6_182:}
供電足就得於營養好聲音出黎都好氣好力喔!{:6_184:}

y044a31 發表於 2017-6-6 12:21

我是用 Marantz5011 amp
都係得電視有聲,唔係 5.1出音效, 可以點解決?
頁: 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 53 54 55 56
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。