582 發表於 2017-6-4 01:06

paris 發表於 2017-6-3 22:53
理論上係!
但冇咩理由203 行NFS得,部A5反而唔得,
成日意為自己部win7 set錯野,點不知用203一試就應到 ...

我部A5+NAS都好暢順冇窒,咩音效都出到,我連配海報都攪掂埋,超直!冇買錯!

raylee 發表於 2017-6-4 09:41

昨天剛試A10, 無大家咁多問題

我駁去QNAP NAS 453, 用WIFI 播片, 電影牆好順。 係播某D CODE, DTS 等會爆聲

ericchoicw 發表於 2017-6-4 10:21

請問有無師兄有呢個經驗呢?就係當選用藍光導航時,個遙控反應比較慢。

Bolandon 發表於 2017-6-4 10:49

on_1020 發表於 2017-6-3 18:29
今日問過高清先生。要等軟件升級先解決到!!
請問有各師兄有咁既問題(出唔到次世代音效) ...

我部團購机聲音原碼都係出吾到聲,部ONKYO 5509無signal入來。吾用原碼stereo入就有signal。我重想欏去換機先

bbmagic 發表於 2017-6-4 11:53

剛入手,但於Search network share找不到我的电腦(已接wired internet),怎辦

wahw02311 發表於 2017-6-4 12:21

我就nfs search 到電腦讀到file,smb search 到,讀唔到,已經close 哂 firewall, 權限set read/write, 暈。唯有慢慢再研究。
Ps: PC 係win10 64bit.

paris 發表於 2017-6-4 12:33

我就nfs search 到電腦讀到file,smb search 到,讀唔到,已經close 哂 firewall, 權限set read/write, 暈 ...

師兄,我部A5 NFS 都係搵到掛載唔到共用files,反而部203就冇問題 NFS 及 SMB 都搵到哂flies播到片!
攪到我都一頭煙而家都放棄,用外置USB 3.0插HDD算數!

bbmagic 發表於 2017-6-4 13:17

怎也找不到电腦,以及個display鐘顯示時間錯誤{:1_332:}

matta722 發表於 2017-6-4 13:40

我就nfs search 到電腦讀到file,smb search 到,讀唔到,已經close 哂 firewall, 權限set read/write, 暈 ...

用nfs 好過 smb....

matta722 發表於 2017-6-4 13:41

bbmagic 發表於 2017-6-4 13:17
怎也找不到电腦,以及個display鐘顯示時間錯誤

請看說明書
頁: 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47 48 49
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。