ming 發表於 2017-6-2 12:16

大玩偶 發表於 2017-6-2 11:46
打獵季節 , 狼人回來了 ?

呢套我XMBC 入面成功配對喎 , 你試下只搵 OpenSeason 呢個字眼 , 再自己揀返岩 ...

thanks

我再試試

paris 發表於 2017-6-2 12:45

matthew 發表於 2017-6-2 11:59
我比晒NFS SERVER 3頁SETTING你睇
我係用USB3.0 X 2 駁住2個 5BAYS 外置櫃筒
用 SSD 行WIN10, ASUS ROUTE ...

我係WIN7去到第3步唔得,點樣edit exports files ,
係自己打路徑,name,IP入去,跟住save再按Restart Server制,
係咪照足你果行字咁打入去,我係 H :driver 入面個Movies files 黎共用,咁應該點打?
每次我打完save 及 restart之後都冇野顯示出黎!
定係唔駛自己打,按edit exports files 就會顥示到出黎?

matthew 發表於 2017-6-2 13:55

paris 發表於 2017-6-2 12:45
我係WIN7去到第3步唔得,點樣edit exports files ,
係自己打路徑,name,IP入去,跟住save再按Restart Server ...

呢個關於個NFS SOFTWARE 點用, 其實都唔難搵到教學, 你SEARCH 下好多網站有晒教學
而設定跟我就冇衰架喇

paris 發表於 2017-6-2 14:18

matthew 發表於 2017-6-2 11:59
我比晒NFS SERVER 3頁SETTING你睇
我係用USB3.0 X 2 駁住2個 5BAYS 外置櫃筒
用 SSD 行WIN10, ASUS ROUTE ...

明白,係咪所有路徑都係照足你咁打入去,IP,name,driver 都係跟住咁打?
收工返去再試試,Thank you!

582 發表於 2017-6-2 14:50

我用A5+NAS,有D戲配對到海報,有D唔得,想問如何手動配對?謝謝!

yuen0123 發表於 2017-6-2 15:43

大玩偶師兄,各師兄

關於Sound Setting,不論是A10和kodi 都跟足你既教學咁樣set
之後當我播放既時候會無聲出兼擴音機無著燈!
但如果我將源碼輸出校off 的話就可以出聲,但就係普通音訊
到底係邊度出問題,望賜教!謝謝!{:6_125:}

小弟擴音機係onkyo929
ps:我用電腦播放藍光iso經擴音機都可以出到次世代音訊

matthew 發表於 2017-6-2 15:51

yuen0123 發表於 2017-6-2 15:43
大玩偶師兄,各師兄

關於Sound Setting,不論是A10和kodi 都跟足你既教學咁樣set

我諗你都係拎一拎返去你買果度比返佢CHECK CHECK
總之設定好簡單, 之前都有CHING POST 左說明書條LINK
樓主第一個POST 都出晒設定方法
我passthrough 就set auto 的
同埋自裝版KODI 冇話過SUPPPORT PASSTHROUGH, 跟機的VIDON XBMC 先SUPPORT

matthew 發表於 2017-6-2 15:54

paris 發表於 2017-6-2 14:18
明白,係咪所有路徑都係照足你咁打入去,IP,name,driver 都係跟住咁打?
收工返去再試試,Thank you! ...

DRIVE 名係你自己D HDD
IP 係你部PLAYER 的IP

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=125453&highlight=nfs

matthew 發表於 2017-6-2 16:08

582 發表於 2017-6-2 14:50
我用A5+NAS,有D戲配對到海報,有D唔得,想問如何手動配對?謝謝!

FIRMWARE 1.2.0.2BETA 版
如果有D 戲係搵唔到會跌晒去其他果度, 可以去EDIT, 入返名SEARCH 再揀返就得
如果D 戲係搵到而唔MATCH 的, 可以去EDIT, 入返名SEARCH 再揀返就得

paris 發表於 2017-6-2 16:08

matthew 發表於 2017-6-2 15:54
DRIVE 名係你自己D HDD
IP 係你部PLAYER 的IP

明白,今晚再試,係差呢part寫入唔到正確路徑,
因為係網上越睇得多就越多打法,個個人都唔同寫法好混亂!
頁: 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 40 41 42 43
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。