大玩偶 發表於 2017-6-1 13:19

Jazzgd1 發表於 2017-6-1 12:53
直接播放,入到戲內係按唔到pop menu,以為入唔到

MDP 係難上手少少 , 玩一排會明白當中樂趣 ,

MDP 兼容性咁強 , 唔可以用 Oppo 呢類步步高傻瓜機黎比 , 佢只係單一播到藍光碟既機 ,

玩File 點都係 MDP 強 , 集播 動漫 / 美劇 / 電影 / 串流直播於一身 !

識玩就會覺得好實用好好玩 , 初初唔識玩會幾頭痕 {:6_134:}

ming 發表於 2017-6-1 13:24

Jazzgd1 發表於 2017-6-1 12:27
部機玩左一日,暫時都覺得可以,不過就⋯⋯部a10反應有好大進步空間,iso檔出唔到menu有少少失望,之前用緊 ...

我部a10,無問題喎,bdmv和iso 都出晒menu

ming 發表於 2017-6-1 13:25

matthew 發表於 2017-6-1 12:31
呢套野唔洗試, 佢係用唔知咩CODE 整個HDR 出黎, 所以唔係正常4K 格式, 可以無視佢
要用PC先PLAY 到

即係 假野

ming 發表於 2017-6-1 13:27

由其睇 netflix 4k劇,超正

y044a31 發表於 2017-6-1 14:33

各位c 兄,你地睇到youtube 嗎?
我dl 左 ,入到youtube,但按唔到 video 選單

Mr.Yu 發表於 2017-6-1 14:40

y044a31 發表於 2017-6-1 14:33
各位c 兄,你地睇到youtube 嗎?
我dl 左 ,入到youtube,但按唔到 video 選單

要接mouse

Mr.Yu 發表於 2017-6-1 14:41

ming 發表於 2017-6-1 13:27
由其睇 netflix 4k劇,超正

睇到 netflix 4k劇,咁正?{:1_328:} {:1_328:}

alanadc23 發表於 2017-6-1 14:46

睇到 netflix 4k劇,咁正?

用 netfix app?

ming 發表於 2017-6-1 18:22

睇到 netflix 4k劇,咁正?

上網搵嘛

paris 發表於 2017-6-1 21:43

大玩偶 發表於 2017-6-1 10:47
師兄 , 我建議你直插 USB 3.0 駁外置HD 岩你多D ,

要NFS 同SMB 要做Setting 先得架 , 比較複雜 , 新手未 ...

請問呢度點set,係咪自己打路徑 drive 同users name入去,跟住就save,可否講多少少呢!

頁: 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。