paris 發表於 2017-6-3 21:17

matthew 發表於 2017-6-3 15:24
頭先係錯 \ 同埋 - 唔係_
你copy 我段野落去就得

已經跟你打copy落去,亦成功edit左入去 hanewin 度,

mounts 都係顯示唔到A5

都係睇到掛載唔到個共用Movie files,
試過手動添加NFS伺服器但都係掛載唔到!

唉!都唔知點解邊度set錯呢?

matta722 發表於 2017-6-3 21:30

已經跟你打copy落去,亦成功edit左入去 hanewin 度,

有沒有嘗試reboot 電腦或再唔得,重裝hanewin

ming 發表於 2017-6-3 21:32

買個nas啦

paris 發表於 2017-6-3 21:55

試過哂啦!係部A5唔得,部203就SMB NFS應到哂,睇到開到files播片添!
唉!放棄唔再攪啦!插外置USB 3.0算把!

paris 發表於 2017-6-3 22:00

ming 發表於 2017-6-3 21:32
買個nas啦

好彩冇買咋!一路都諗住去買喔,
但我連呢part都攪佢唔掂,買左仲"奶野"{:6_140:}

ming 發表於 2017-6-3 22:14

paris 發表於 2017-6-3 22:00
好彩冇買咋!一路都諗住去買喔,
但我連呢part都攪佢唔掂,買左仲"奶野"...

NAS 重易過係電腦搞

我 2部 nas 都無問題,暢通無阻

paris 發表於 2017-6-3 22:53

ming 發表於 2017-6-3 22:14
NAS 重易過係電腦搞

我 2部 nas 都無問題,暢通無阻

理論上係!
但冇咩理由203 行NFS得,部A5反而唔得,
成日意為自己部win7 set錯野,點不知用203一試就應到哂,
播得鬼咁順添,就係解唔到MKV既Atmos!
唔係我都唔會買A5,但行NFS真係比部A5氣X死我!

ming 發表於 2017-6-3 22:59

paris 發表於 2017-6-3 22:53
理論上係!
但冇咩理由203 行NFS得,部A5反而唔得,
成日意為自己部win7 set錯野,點不知用203一試就應到 ...

咁就唔知你部a5咩問題
其他人又無事喎

gordon98 發表於 2017-6-3 23:14

套UHD波士頓馬拉松都順利出到menu,不過就load得慢啲

on_1020 發表於 2017-6-3 23:15

大玩偶 發表於 2017-5-31 13:02
係 ,

建議用 DVDFab 直接寫成 BD.ISO 會方便管理 !

係唔係即是要下載dvdfab.轉檔好D?    直接拖bd檔出去係唔係play唔到呢?
頁: 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 45 46 47 48
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。