matthew 發表於 2017-7-31 17:51

paris 發表於 2017-7-31 16:09
EN1223 已經有線上字幕,可惜都係冇咩用!

試左係簡體字, 不過搵字幕個反應算幾快, 好過XBMC 果D 插件
不過都係對我冇用 {:6_174:} {:6_174:}

ming 發表於 2017-7-31 19:39

matthew 發表於 2017-7-31 17:51
試左係簡體字, 不過搵字幕個反應算幾快, 好過XBMC 果D 插件
不過都係對我冇用    ...

yes,只有簡體

最怕睇 簡體 {:1_255:}

raylee 發表於 2017-7-31 21:04

我更新左EN1230後搵唔番個NAS, 出唔到海報場, 我用QNAP 453A

有無師兄可以指點下?

paris 發表於 2017-7-31 22:37

raylee 發表於 2017-7-31 21:04
我更新左EN1230後搵唔番個NAS, 出唔到海報場, 我用QNAP 453A

有無師兄可以指點下? ...

好大機會部機IP轉左,所以搵唔到NAS.

raylee 發表於 2017-8-1 00:16

paris 發表於 2017-7-31 22:37
好大機會部機IP轉左,所以搵唔到NAS.

解決了, 重新開機就得

但一個錯誤令我D 電影無曬

paris 發表於 2017-8-1 00:19

raylee 發表於 2017-8-1 00:16
解決了, 重新開機就得

但一個錯誤令我D 電影無曬

唔係怪?{:6_141:} 咁X大鑊!{:6_158:} {:6_130:}

toms110 發表於 2017-8-1 00:23

你哋個個用緊1230嘅時候,我反而用返1203,完全冇問題{:6_134:}

ming 發表於 2017-8-1 00:54

你哋個個用緊1230嘅時候,我反而用返1203,完全冇問題

用變個fw都好
最緊要無問題

paris 發表於 2017-8-1 00:58

你哋個個用緊1230嘅時候,我反而用返1203,完全冇問題

我覺得冇咩分別,而家用1230同早前1203都係一樣,
海報牆路徑經常亂及失左蹤,一路都係未解決到!

hollandken 發表於 2017-8-1 02:23

paris 發表於 2017-8-1 00:58
我覺得冇咩分別,而家用1230同早前1203都係一樣,
海報牆路徑經常亂及失左蹤,一路都係未解決到! ...

用上一版unstable version fw 係有好多問題,用左最新版fw 後解像度設定、path 和 movie wall 都算正常,次次開機都係等於我熄機前嘅樣。

但睇片時大概十幾分鐘會窒一窒,不論套片大細size 或 格式。。用nvidia shield tv 經 kodi 播冇呢個問題。

=>so far 用落都ok, 希望可以連播片間中窒機嘅問題解決埋就最好。
頁: 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 [143] 144 145 146 147 148 149 150 151 152
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。